Casillas'tan eşcinsellik itirafı! IKER CASILLAS KİMDİR, kaç yaşında, nereli? Casillas sevgilisi kim?

Real Madrid'in efsane kalecisi Iker Casillas sosyal medyadan “Umarım bana saygı duyarsınız” diyerek eşcinsel olduğunu açıkladı. Barcelona efsanesi Carles Puyol da Casillas'a destek verdi. Peki, IKER Casillas kimdir? Iker Casillas kaç yaşında? Iker Casillas sevgilisi kim? İşte merak edilenler....

Giriş Tarihi 09 Ekim 2022, 17:07 Güncelleme 09 Ekim 2022, 18:08
Casillas’tan eşcinsellik itirafı! IKER CASILLAS KİMDİR, kaç yaşında, nereli? Casillas sevgilisi kim?

İÇİNDEKİLER

Real Madrid'in efsane kalecilerinden Iker Casillas, yıllar sonra cinsel yönelimi konusunda açıklama yaptı. 41 yaşındaki eski kaleci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla eşcinsel olduğunu söyledi. Casillas, büyük yankı uyandıran tweet'ini kısa süre sonra sildi.

IKER CASILLAS KİMDİR?

Tam adıyla Iker Casillas Fernández 20 Mayıs 1981'de Madrid'de doğdu. 41 yaşındaki İspanyol eski millî kaleci, iki kez Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülüne aday gösterilmiştir. 2009 yılının sonunda üçüncü kez UEFA Yılın Takımı'na seçilmiştir.

2011 itibarıyla Casillas tüm kulüp ve millî takım şampiyonlukları kazanmış oyunculardan biridir. 2010 yılında Asturia'ın Spor Prensi ödülünü almıştır. 19 Ekim 2010 tarihinde Casillas UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çok forma giyen kaleci olmuştur ve Kasım 2011'de İspanya millî takımında en çok oynayan oyuncu olmuştur. Tecrübeli oyuncu, antrenmanda geçirdiği kalp krizi sonrasında 17 Mayıs 2019 tarihinde profesyonel futbol hayatına ara verdiğini belirtmiştir.

Casillas, 2004 ve 2008 yılları arasında güzellik yarışması birincisi Eva González ile çıkmıştı. Casillas, 2009'dan beri spor gazetecisi Sara Carbonero ile ilişki içindedir. Oğulları Martín, 3 Ocak 2014 tarihinde Madrid'de doğdu. Kasım 2015'te çift, ikinci çocuklarını beklediklerini açıkladı. 20 Mart 2016'da çift evlendi. 2 Haziran 2016'da Sara, çiftin ikinci çocuğu Lucas'ı doğurdu.

1 Mayıs 2019'da, Porto'nun sabah antrenman seansı sırasında, Casillas, kulübünün antrenman sahasında kalp krizi geçirdikten sonra, hastaneye kaldırıldı. Casillas, gecenin ilerleyen saatlerinde durumu düzeldi ve Twitter'dan aldığı destek için teşekkür ettiği bir bildiri yayınladı. O ayın sonunda karısının kanserden muzdarip olduğu açıklandı. Móstoles'deki bir cadde, şerefine Avenida de Iker Casillas olarak değiştirildi. 9 Ekim 2022'de Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile eşcinsel olduğunu ilan etti.

CASILLAS'TAN EŞCİNSELLİK İTİRAFI

Paylaşımına kalp ve öpücük emojileri ekleyen Carles Puyol'un bu mesajı, eski Barcelona oyuncusunun da eşcinsel kimliğini açıkladığı şeklinde yorumlandı. Öte yandan İspanyol basını, Casillas'ın 'ironi' yapmış olabileceğini de ima etti. Eski kalecinin, Alejandra Onieva ile ilişkisi olduğuna dair söylentiler son dönemde sıkça gündeme getiriliyordu. Casillas'ın da buna yanıt olarak böyle bir mesaj yazmış olabileceği öne sürüldü.

CASILLAS'IN SEVGİLİSİ CARLES PUYOL KİMDİR?

Carles Puyol 1978 yılında İspanya'da dünyaya gelmiştir. Futbola La Pobla de Segur'da başlamıştır. Puyol, 1996 yılında, 17 yaşındayken FC Barcelona B takımında forma giymeye başlamıştır. 1999 yılında teknik direktör Louis van Gaal tarafından A takıma alınmıştır. Bu takımda ilk kez 2 Ekim 1999 tarihinde Real Valladolid karşısında oynanan ve 2-0 kazanılan maçta forma giymiştir. Barcelona'daki başarılayla 2002 yılında UEFA tarafından en iyi sağ-bek oyuncusu seçilmiştir.

17 Mayıs 2006 tarihinde, yılın en iyi defans oyuncusu ünvanını kazanmıştır. İspanya Milli Takımı'nın ve FC Barcelona'nın kaptanlığınını yapmıştır. 4 Mart 2014 tarihinde, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıkladı ve 15 Mayıs 2014 tarihinde resmi olarak futbolu bıraktı.

YALANLAMA GELDİ

Yaşanan bu olay dünya spor basınında geniş yankı uyandırırken, Iker Casillas paylaşımını kısa süre sonrası silerken, İspanyol devi Real Madrid efsane oyuncusunu Instagram'da takipten çıkardı. Casillas Twitter hesabından paylaşımının kendisine ait olmadığını hesabının ele geçirildiğini ifade etti.

.