Son dakika Trabzonspor haberleri... Grande lakaplı Marek Hamsik'in şampiyonluktaki büyük katkısı! Sakatken bile...

Son dakika Trabzonspor haberleri... Trabzonspor’a sezon başında transfer edilen Slovak yıldız, teknik direktör Abdullah Avcı’nın saha içindeki gözü durumunda. ‘Grande’ lakaplı Marek Hamsik, oynadığı maçlarda ortaya koyduğu akıl ve mücadele Bordo-Mavililer’i şampiyonluğa taşıdı.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2022, 11:16 Güncelleme 01 Mayıs 2022, 11:16
Son dakika Trabzonspor haberleri... Grande lakaplı Marek Hamsik’in şampiyonluktaki büyük katkısı! Sakatken bile...

İÇİNDEKİLER

Karadeniz Fırtınası'nın kazandığı zaferde başrollerden biri olan Marek Hamsik sezon boyunca sakatlıklarla boğuşsa da oynadığı maçlardaki enerjisiyle saha içinde arkadaşlarına liderlik yaptı.

Bu sezon Süper Lig'de yüzde 85'in üzerinde pas yüzdesi yakalayan (%87), 50'nin üzerinde şut pası veren (55) ve 70'ten fazla ikili mücadele kazanan (71) tek oyuncu Marek Hamsik.

34 yaşında olmasına rağmen muhteşem bir profesyonellik anlayışına sahip olan Marek Hamsik, oynamadığı maçlarda bile kenardan arkadaşlarına bir teknik direktör gibi direktifler verdi. Arkadaşlarının sahaya doğru yerleşmesine yardım etti.

Napoli'de geçen muhteşem sezonlara rağmen kariyerindeki ilk şampiyonluğunu kazanan Marek Hamsik bu sezon 25 Süper Lig maçında 2 gol atarken 4 de asiste imza attı.

Tecrübeli oyuncu takımdaki genç yıldızlara da çok büyük rol model oldu. Başta Abdülkadir, Dorukhan, Berat gibi yıldızların idolü olan Hamsik, genç oyuncuların gelişimine de büyük katkıda bulunuyor.