Tek hedef zafer! Milli Takımımız, Katar yolunda kendi göbeğini kendisi kesecek

Norveç ve Hollanda’nın aldığı beraberlikler sonrası kartlar yeinden dağıtıldı. Millller, Karadağ’da kazanırsa grubu en kötü ikinci bitirecek. Hollanda’nın Norveç’e yenilmesi halinde Dünya Kupası’na direkt gitme şansı Ay-Yıldızlıların eline geçecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2021 Güncelleme 15 Kasım 2021, 07:01
Tek hedef zafer! Milli Takımımız, Katar yolunda kendi göbeğini kendisi kesecek

İÇİNDEKİLER

Dünya Kupası elemelerinde önceki gece oynanan maçların ardından grubumuzda kartlar yeniden dağıtıldı. Milli Takımımız'ın Cebelitarık'ı devirmesinin ardından Norveç'in Letonya ile Hollanda'nın ise Karadağ ile berabere kalması sonrası ipler bizim elimize geçti.

Grupta lider Hollanda'nın 20 puanı bulunurken, Mililer 18 puanla Norveç'in averajla önünde ikinci sırada yer alıyor. Salı günü Karadağ deplasmanına çıkacak olan Ay-Yıldızlılar rakibini devirmesi halinde ilk 2 sırayı garantileyecek.

Eğer Norveç, Hollanda'da kazanırsa Milliler'in eline direkt olarak finallere gitme şansı geçecek. Hollanda'nın 1 puan alması halinde ise Türkiye'yi play-off heyecanı bekleyecek.

Ay-Yıldızlılar eğer ikinci olursa şu anki puan durumlarına göre çok büyük bir ihtimalle seri başları arasında yer alamayacak. Bu nedenle play-off yarı finalini tek maç üzerinden deplasmanda oynamak zorunda kalacak.

Milli Takımımız tarihinde 1 kez Dünya Kupası'na 5 kez de Avrupa Şampiyonası finallerine giderken, eleme grubunu lider olarak tamamlama başarısını gösteremedi.

BU KEZ PLAY-OFF ÇOK FARKLI
Dünya
Kupası elemelerinde yeni playoff sistemi ilk kez uygulanacak. 10 grupta ikinci sırayı alacak olan 10 takım ve Uluslar Ligi'nden play-off hakkını kazanan 2 takımla beraber toplam 12 ülke Katar'a gitme mücadelesi verecek.

Gruplarda en iyi puan ve averaja sahip 6 seri başı takım, diğer 4 takım ve Uluslar Ligi'nden gelecek 2 takımla kura yoluyla eşleşecek. Yarı final mücadalesi, seri başı ülkenin sahasında tek maç üzerinden oynanacak.

Finale kalan 6 takım yeniden kura yoluyla eşleşecek. Tek maç üzerinden oynanacak maçların ardından rakiplerini yenen 3 takım Dünya Kupası'nın yolunu tutacak. Karşılaşmalar 2022'de 24-25 ve 28-29 Mart tarihlerinde oynanacak.