Galatasaray'dan flaş seyirci kararı! "Lokomotiv Moskova maçında kısıtlama uygulanmayacak"

Son dakika spor haberleri... Galatasaray flaş bir karara imza attı. TFF'nin 9 Kasım'da başlayacak dediği seyirci serbesitinin aksine Galatasaray sahasında Lokomotiv Moskova ile yapacakları maçta seyirci kısıtlaması uygulamacayacaklarını açıkladı.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 19:28 Güncelleme 03 Kasım 2021, 19:41
Galatasaray’dan flaş seyirci kararı! Lokomotiv Moskova maçında kısıtlama uygulanmayacak

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 4. hafta maçında Lokomotiv Moskova ile karşı karşıya gelecek.

Mücadele öncesinde sarı kırmızılı kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) seyirci kısıtlamasının kaldırılması yönünde bir başvuru yapmış fakat TFF bu başvuruyu reddetmişti.

Galatasaray flaş bir karara imza atarak Lokomotiv Moskova ile yapacakları maçta seyirci kısıtlaması uygulamacayacaklarını açıkladı.
Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"4 Kasım Perşembe akşamı oynanacak Lokomotiv Moskova maçı için, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'na yüzde yüz kapasite ile seyirci alımına yönelik yapmış olduğumuz başvuru TFF tarafından reddedilmistir.

Oysa, TFF tarafından daha önce alınan ve kamuoyuna açıklanan kararla, 9 Kasım 2021'den itibaren ülkemizde oynanacak tüm maçlarda yüzde yüz seyirci kapasitesi geçerli olacaktır.

"KISITLAMAYA GİDİLMEYECEKTİR"
Kulübümüzce alınan karar gereği, 4 Kasım Perşembe 20.45'te Lokomotiv Moskova ile UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda oynayacağımız müsabakada, herhangi bir seyirci kapasite kısıtlamasına gidilmeyecektir.

Uzun bir aradan sonra, Büyük Galatasaray taraftarının güçlü desteğini hissedeceğimiz bu müsabakada buluşmayı heyecanla bekliyoruz."

TERİM'İN AÇIKLAMALARI
Galatasaray Teknik Direktrü Fatih Terim, Lokomotiv Moskova ile yapacakları maçın tam seyirci kapasitesiyle oynanması için Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) yaptıkları başvurunun kabul edilmediğini söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Galatasaray Kulübü olarak pandemi süreci başladığından itibaren tüm mevzuatlara uyduk, uymaya da devam ediyoruz. Rakiplerimizin üçer dörder bin taraftar aldığı durumlarda daha biz Ali Sami Yen'de TFF ne demişse onlara uyduk. Bugün Türkiye Futbol Federasyonumuz tarafından alınan bu karara da uyarız.

Yüzde 100 kapasiteye 9 Kasım'da geçiliyor ama 4 Kasım'da geçilemiyor. Federasyonumuzun bu 5 gün için bildiği bir şey var ki biz de saygıyla karşılıyoruz. 5 gün için merak etmiyor değiliz ama yine uyacağız. Ancak ben yarın 20-25 bin kişinin 50 bin kişilik bir efekt yaratacağını düşünüyorum. Ali Sami Yen'de biz bunlara alışkınız."