Geçen sezon çifte kupa kaldıran Beşiktaş son 6 maçta 1 kez gülebildi

Pjanic, Teixeira ve Batshuayi gibi süper starlar Beşiktaş’ın kalitesini yükseltti. Ama Siyah-Beyazlılar geçen sezonki savaşan takım kimliğini yitirdi. 12 maçta 5 yenilgi yaşayan Kartal'ın maç başına yediği gol 1.1'den 1.6'ya yükseldi. Galibiyet yüzdesi yüzde 65'ten yüzde 41'e kadar geriledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2021 Güncelleme 21 Ekim 2021, 07:05
Geçen sezon çifte kupa kaldıran Beşiktaş son 6 maçta 1 kez gülebildi

İÇİNDEKİLER

Seyircisi önünde Sporting Lizbon'a 4-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nde 3 maç sonunda puansız kalan Beşiktaş'ta çok büyük bir hüsran var.

Geçtiğimiz sezon çifte kupa kazanan kadroyu süper yıldızlarla takviye eden Siyah- Beyazlılar, bu sezon şu ana kadar beklentilerin çok altına kaldı.

TAKIM SAVUNMASI AÇIK VERİYOR
Otoritelere göre Pjanic, Batshuayi ve Teixeira gibi yıldızlar kadro kalitesini yükseltti ancak geçen sezon yakalanan 'savaşan takım' kimliği kaybedildi.

Mücadele gücü azalan Kartalçifte kupa zaferinde büyük pay sahibi olan takım savunmasında ciddi açıklar vermeye başladı.

BÜTÜN İSTATİSTİKLERE YANSIDI
Yaşanan sıkıntılar istatistiklere de yansıdı.

Geçen sezon 47 resmi maçta 10 kez yenilen Beşiktaş bu sezon henüz 12 maçta 5 mağlubiyet yaşadı. Siyah-Beyazlılar'ın attığı gol artalaması 2.14'ten 1.66'ya, galibiyet yüzdesi 56'dan 41'e gerilemiş durumda.

TÜM OKLAR YALÇIN'IN ÜZERİNDE
Ortaya çıkan hayal kırıklıklarıyla dolu tablo sonrası eleştiri okları teknik direktör Sergen Yalçın'a yöneldi.

Pazartesi günü G.Saray'ı konuk edecek olan Siyah-Beyazlılar'da olası bir kötü sonuç halinde tecrübeli hoca üzerindeki baskının daha da artacağı ifade ediliyor.