Sağlık çalışanları BioNTech aşısında sıkı önlemler aldı: Aşılar, güvenlik eşliğinde doktorlara teslim ediliyor

Sağlık çalışanları, aşılamada iğneyle kuyu kazdı. Saklama koşulları nedeniyle BioNTech uygulamasında sıkı önlemler aldı. Tek dozunun dahi ziyan olmaması için hastaneler arası hasta transferi bile yaptı! Depolardan gönderilen aşılar, güvenlik eşliğinde doktorlara teslim ediliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2021 Güncelleme 11 Mayıs 2021, 07:00
Sağlık çalışanları BioNTech aşısında sıkı önlemler aldı: Aşılar, güvenlik eşliğinde doktorlara teslim ediliyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye, aşılamada gaza bastı. Sinovac ve Pfizer/BioNTech aşısının uygulanmasına başlandı. Şu ana kadar 25 milyon kişiye aşı yapıldı. Sağlık çalışanları, aşılamanın sorunsuz bir şekilde sürmesi için iğneyle kuyu kazdı. Özellikle eksi 80 derece saklanan BioNTech aşısının bozulmaması için özenle çalışıldı.

İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Aşı Sorumlusu Dr. Önder Yel, bu aşının depolardan hastaneye olan yolculuğunu şöyle anlattı:

SİNA sistemi üzerinden aşı randevularını, Aşı Takip Sistemi üzerinden ise hastanelerdeki aşı stokunu takip ediyoruz. Buna göre hangi hastaneye kaç aşı götürüleceği planlanıyor. Ardından aşılar özel buzlar içerisinde nakil araçlarıyla hastaneye götürülür.

HASTANELER ARASI TRANSFER
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. İdris Kurtuluş, aşının uygulanmasını şöyle anlattı: Bir şişeden 6 doz aşı çıkıyor. Aşının uygulanması için 6 kişinin hazır bunulması gerekiyor.

Bazen vatandaşımız randevuya gelmiyorsa, başka hastaneyi arıyoruz. Burada bekleyen bir vatandaşımız varsa onu aşılıyoruz. Böylece diğer hastanede boyuna aşı açılmamış oluyor.

ÇİN'LE ANLAŞTI
Çin merkezli ilaç şirketi Fosun Pharma mRNA üretimi için BioNTech ile anlaştı. Prof. Uğur Şahin'in sahibi olduğu BioNTech firması ise 2021'in ilk 3 ayında 1.128 milyar Euro kar ettiğini açıkladı.

KAN DONDURAN DETAY
ABD, COVİD-19 ile mücadelede sınıfta kaldı. Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği ülkede, morglar doldu taştı... Hayatını kaybedenler kamyonlarda saklandı. Ancak bir yılı aşkın süredir 750 cenazeye kimsenin sahip çıkmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine yetkililer, kamyonlardaki cenazelerin kimsesizler mezarlığına gömüleceğini açıkladı.

COVİD FELÇ ETTİ
İstanbul'da 13 haftalık hamile Zehra Korada, geçtiğimiz ay COVİD-19'u atlattı. Ancak bir hafta önce beynine pıhtı attı. Sağ tarafına felç gelen Korada, 45 dakikalık operasyonla kurtarıldı.