Erteleme maçları bugün (Yurttan ve dünyadan spor gündemi)

Süper Lig’de bugün 2 erteleme maçı oynanacak. Göztepe, Alanyaspor’u Hatayspor da BB Erzurumspor’u konuk edecek. Her iki karşılaşma da saat 19.30’da başlayacak. İşte yurttan ve dünyadan spor haberleri.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2020 Güncelleme 09 Aralık 2020, 07:00
Erteleme maçları bugün Yurttan ve dünyadan spor gündemi

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de bugün 2 erteleme maçı oynanacak. Göztepe, Alanyaspor'u Hatayspor da BB Erzurumspor'u konuk edecek. Her iki karşılaşma da saat 19.30'da başlayacak.

AKTAŞ'LA YOLLAR AYRILDI


Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı, başantrenör Zafer Aktaş ile yollarını ayırdı. Açıklamada, "Hocamıza teşekkür eder, kendisine başarılar dileriz" dendi.

ÖZÇİĞDEM'E UEFA GÖREVİ


UEFA, FIFA kokartlı hakemlerimizden olan Melis Özçiğdem'i Spartak Subotica ve Wolfsburg ekipleri arasındaki UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçına görevlendirdi.

3 EKSİKLE ÇALIŞTILAR


Beşiktaş, Alanya hazırlıklarını sürdürdü. Gökhan Töre ve Ljajic idmanda yer almazken, Josef de Souza düz koşu yaptı. Kondisyon çalışmasıyla başlayan idman taktik idmanla sona erdi.

HASİC OCAK'TA KİRALIK GİDEBİLİR


Beşiktaş Yönetimi'nin takımda fazla şans bulamayan Ajdin Hasic'i devre arasında kiralık göndermeyi planladığı öğrenildi.

NWAKAEME KAYSERİ'DE OYNAYACAK


Trabzonspor'da sakatlıkları nedeniyle Sivasspor maçında forma giyemeyen Nwakaeme'nin bu hafta içinde takıma dahil olması bekleniyor. Djaniny'nin ise en az 1 hafta daha dinlenmesi planlanıyor.

TİMSAH HAYATA GERİ DÖNDÜ


Bursaspor nefes aldı. TFF 1.Ligi'nde son 2 maçı kaybeden Timsah, Bandırmaspor'u deplasmanda 2-1 yendi. Maçın ilk yarısının 45. dakikasında Özer'le öne geçen Timsah, 52'de Ali Akman'la farkı ikiye çıkardı. Evsahibinin tek golünü penaltıdan İshak attı.

YABANCI HAKEM İHTİYAÇ


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç yabancı hakem konusuna içinin sinmediğini ama bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Koç, "Her şeye rağmen ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum" dedi.

ALTAY İKİYE KATLIYOR


Başarılı bir sezon geçiren Altay Bayındır'ın yaklaşık 8 milyon Euro piyasa değerini sezon sonunda 15 milyon Euro civarına çıkaracağı ifade ediliyor.

NANDO DE COLO TAKIMA GERİ DÖNDÜ


Fenerbahçe Beko'nun yıldızı Nando de Colo 1 ay süren saka-t lığını atlattı ve takımla çalıştı. De Colo'nun yokluğu fazlasıyla hissedilmiş ve Euroleague'de üst üste yenilgiler alınmıştı.

FALCAO'YU UNUTTURDU


Radamel
Falcao'nun bir türlü geçmeyen sakatlığı sonrasında Babel'in de formsuzluğunu fırsat bilip ilk 11'e yerleşen Diagne 3 maçta attığı 5 golle hem teknik ekibin hem de taraftarların güvenini kazanmayı başardı. Diagne'nin performansının ardından Radamel Falcao'nun papucu da dama atıldı! 45 gündür takımla antrenmana çıkamayan ve sadece tedavi olan Kolombiyalı santrforun nasıl bir performansla döneceği de bilinmiyor.

TERİM YÜKLENCEK!


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımının haftayı bay geçmesini fırsat bilerek takımına kondisyon yüklemesi yapacak. Fatih Terim, oyuncularının sıkışık fikstüre en diri şekilde girmesini hedefliyor.

FERDİ FORMAYI GARANTİLEDİ


Denizli'de başarılı bir performans sergileyen ve Cisse'ye de harika bir asist yapan Ferdi Kadıoğlu, Yeni Malatyaspor maçında da 11'deki yerini koruyacak. Perotti ve Valencia'nın sakatlıklarının olduğu dönemde Ferdi'nin formu teknik ekibi sevindirdi.

TOLGA CİĞERCİ MORAL BULDU


Sakatlığı geçtikten sonra Denizli maçının son bölümünde şans bulan Tolga Ciğerci 11'de şans bulmayı hedefliyor. Tolga ekstra çalışmalar yapıyor.

MADE İN TRABZON


Geçen hafta sonu Lille'in Monaco'yu 2-1 yendiği maçta takımlarının 2. golünde Burak Yılmaz asisti yaparken Yusuf Yazıcı topu ağlara göndermişti. Bir İngiliz spiker ise, ikilinin işbirliği ile gelen gol için "Made in Trabzon" yorumunu yaptı. İngiliz spikerin anlatımı beğeni topladı.

TRABZON'DA BİRLİKTE FORMA GİYDİLER


Şu an Lille'de oynayan Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı, 2017 ile 2019 yılları arasında Trabzonspor'da forma giymişti. Bu ikilinin uyumu yeni takımlarına da yansımış durumda.

ZİRVE YARIŞINDAN ASLA KOPMADIK


Başakşehir
Teknik Direktörü Okan Buruk takımın en kısa zamanda toparlanacağına emin olduğunu söyledi. Beşiktaş, Denizlispor ve Yeni Malatya maçlarında toplam 7 puan kaybettiklerini söyleyen Okan Buruk,"Futbolda bunlar var. Zirve yarışından asla kopmadık. Sonuna kadar da kovalayacağız. Bu haftadan itibaren takımın yükselişe geçeceğine olan inancım tam. Biz geçen sezonun şampiyonuyuz ve iyi bir takımız. Bunu herkes görecek. Kaybettiğimiz puanları telafi edeceğiz. Futbolcularıma olan inancım her zaman tam" ifadesini kullandı.

EDİN VİSCA'DAN İDDİALARA TEPKİ


Başakşehir'in golcü yıldızı Edin Visca hakkındaki transfer söylentilerine tepki gösterdi. Yıldız oyuncu, "Devre arası başka takıma gideceğim haberleri kesinlikle doğru değil. Burada çok mutlu olduğumu herkes biliyor. Bunları maksatlı çıkarıyorlar" diye konuştu.

ANTALYASPOR'A MÜJDELİ HABER


Antalyaspor'da sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı kalan Serdar Gürler, Hakan Özmert, Doğukan, Bahadır Öztürk, Mert Yılmaz, Jean Armel Drole ve Bünyamin antrenmanlara başladı.

GUSTAVO CAMPANHARO APANDİSİT AMELİYATI OLDU


Kayserispor'un Brezilyalı oyuncusu Gustavo Campanharo apandisit ameliyatı oldu. Campanharo, 3 hafta sonra takımla çalışmalara başlayacak ve 4 hafta sonrasında takımındaki yerini alabilecek.

MALATYASPOR'DA DOS SANTOS DEPREMİ


Yeni
Malatyapor'da sakatlıkları nedeniyle Wallace Fortuna dos Santos'un 1-3 hafta arası sahalardan uzak kalacağı, Tetteh'in ise tedbir amaçlı antrenmanlara çıkartılmayacağı açıklandı.

BİZİM ÇOCUKLAR İNANDI


Türkiye'nin Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki rakipleri önceki gün belli oldu. A Milli Takım futbolcuları Hollanda dahil hiçbir takımdan çekinmediklerini söyledi. Milliler gruptan lider olarak çıkacaklarına inanıyor.

GRUPTAKİ RAKİPLER TAKİP EDİLECEK


A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş gruptaki rakipleri tek tek mercek altına alacak. Yardımcı hocaları tüm takımların maçlarını izleyecek.

BOSNA HERSEK İDDİASI


Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nun Fatih Terim'e Milli Takımları'nın başına geçmesi için teklif yaptığı iddia edildi. Terim'e yapılan teklifte hem Galatasaray'ı hem de Bosna Hersek Milli Takımı'nı aynı anda çalıştırmasının istendiği belirtildi.

HEDEF ÇİFTE TRANSFER


Bonservisi elinde olan kanat-forvet Ahmed Musa ile prensip anlaşmasına varan Galatasaray, Henry Onyekuru transferinden vazgeçmiş değil. Fatih Terim'in Musa'yı forvette değerlendirebileceği, Onyekuru'ya da sol kanatta şans vererek iki isme de kadroda yer açmayı hedeflediği iddia edildi. Musa'yı bitirme noktasına gelen Galatasaray, Monoca'da kadro dışı kalan Onyekuru için de Fransız ekibiyle temaslarını sürdürüyor.

ETEBO AYRILIK İÇİN KAPILARI KAPATTI
Galatasaraylı Etebo, hakkındaki ayrılık iddialarını yalanladı. Stoke City'den kiralanan Nijeryalı oyuncu, Sarı-Kırmızılı kulüpte söyledi. Devre arasında takımdan ayrılacağına dair çıkan haberleri değerlendiren 25 yaşındaki futbolcu, "Amacım takıma katkı sağlamak" dedi.