Kulüpler istedi TFF kabul etti: Düşme kalktı Lig artık 21 takım

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte açıklama yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir, tüm liglerde düşmenin kaldırıldığını ve Süper Lig’in yeni sezonda 21 takımla oynanacağını duyurdu. Yabancı kuralı 1 yıl ertelenirken, BAL Ligi’nde 9 takımın daha 3. Lig’e çıkmasına karar verildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2020 Güncelleme 30 Temmuz 2020, 06:59
Kulüpler istedi TFF kabul etti: Düşme kalktı Lig artık 21 takım

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu dün tarihi kararlara imza attı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ile birlikte kameraların karşısına geçen TFF Başkanı Nihat Özdemir alınan kararları duyurdu. Özdemir, Kulüpler Birliği'nin tavsiye kararlarını değerlendirdiklerini söyledi.

YENİ SEZONDA 4 TAKIM DÜŞECEK
Özdemir pandemi dikkate alınarak tüm liglerde düşmenin kaldırıldığını duyurdu. Buna göre Süper Lig gelecek sezon 21 takımla oynanacak. 4 takımın küme düşmesinin ardından 2021-22'den itibaren lig 20 takıma inecek.

KUPANIN STATÜSÜ DEĞİŞEBİLİR
Fikstür, yeni sezon planlaması ve Türkiye Kupası statüsüyle ilgili değerlendirmenin önümüzdeki günlerde yapılacağı duyuruldu. Nihat Özdemir değişen yabancı kuralının da 1 yıl boyunca ertelendiğini açıkladı.

2021-22'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
Kural 2021-22 sezonunda yürürlüğe girecek. TFF, Bal Ligi'nde Siirt, Ceyhan, Kütahya Bld, Kahraman Bld, Tekirdağ, Edirne, Isparta, Adıyaman ve Çengelköy'ün 3. Lig'e yükselmesine karar verdi.