Başakşehir bu kez bırakmaz! TAKVİM yazarları şampiyonluk yarışını değerlendirdi...

TAKVİM yazarları, Başakşehir’in şampiyonluğa yakın olduğunda birleşti. İlker Yağcıoğlu: Başakşehir yüzde 99 şampiyon oldu. Oynadığı oyunla bunu hak ediyorlar. Evren Turhan: Başakşehir avantajlı ama ligde her şey olabilir. Oktay Derelioğlu: B.Şehir sadece puan farkı olarak değil kalite olarak da üstün. Şampiyonluğa yakınlar. Hami Mandıralı: Başakşehir avantajını korur.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2019 Güncelleme 05 Mart 2019, 08:00
Başakşehir bu kez bırakmaz! TAKVİM yazarları şampiyonluk yarışını değerlendirdi...

İÇİNDEKİLER



B
AŞAKŞEHİR ligin bitimine 10 hafta kala şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj elde etti. Turuncu-Lacivertliler en yakın rakipleri G.Saray'a 8, Beşiktaş'a da 13 puan fark attı. Takvim yazarları Başakşehir'in şampiyonluğu bu kez kimseye kaptırmayacağında hemfikir oldu.



İşte yazarlarımızın görüşleri:

BAŞAKŞEHİR % 99 BİTİRDİ
Başakşehir çok büyük bir sürpriz olmazsa yüzde 99 ihtimalle şampiyon oldu. Bu saatten sonra bu avantajını bırakmaz. Kalan 10 haftada 12 puan kaybetse bile Galatasaray'ın sadece 4 puan kaybetmesi gerekecek. Açıkçası Başakşehir'in oynadığı oyun, sadece 11 gol yemesi ve moral durumunu düşünürsek bu saatten sonra şampiyonluğu kimseye bırakacağını düşünmüyorum. (İlker YAĞCIOĞLU)



G.SARAY'IN İŞİ ÇOK ZOR
Başakşehir büyük bir avantaj elde etti. Bu saatten sonra Galatasaray'ın işi gerçekten çok zor. Ancak Başakşehir'in büyük maçlarda göstereceği performans da belirleyici olacak. Yine de bu ligde her şey olabilir. Son 4 haftaya kadar yarış devam edebilir. Sonuçta kovalayan takım Galatasaray. Eğer Başakşehir 33. haftadaki Galatasaray maçına 3 puan farkla lider çıkarsa şampiyon Galatasaray olur. (Evren TURHAN)


BAŞAKŞEHİR KALİTE FARKIYLA
Haftalar öncesinden Başakşehir'in şampiyon olacağını söylemiştim. Zaten 4 Büyükler'in bu kadar kötü olduğu bir dönemde şampiyon olmamaları başarısızlık olur. Mali bakımdan da çok iyiler. Oyuncu kalitesi olarak da üst düzeyler. Sadece puan farkı olarak bakmamak gerekir. Arada ciddi farklar var. 4 Büyükler'in transferde yaptığı hatalar da Başakşehir'in işini iyice kolaylaştırdı. (Oktay DERELİOĞLU)



AVCI'NIN EKİBİ HEDEFE YAKIN
Başakşehir asla toplama bir takım değil. Kadroya önemli isimler kattılar. Futbolcuların takım olma duygusuyla birbirlerini tanımaları önemli bir avantaj. Kendi futbol felsefeleri var. Ekonomik sıkıntıları yok ve iyi yönetiliyorlar. Şampiyonluk şanslarını yüzde 90 olarak görüyorum. Bu saatten sonra fark kapanırsa bu onların kendi hatalarından olur. Bu başarının tesadüf olmadığını düşünüyorum. (Hami MANDIRALI​)