Şahika Ercümen kimdir, kaç yaşında, nereli?

Şahika Ercümen, Salda Gölü'nde 'Tatlı Suda Dünya Kadınlar Serbest Dalış' rekorunu kırdı. 1 dakika 58 saniyede 65 metreye dalan Ercümen, dünya rekorunun sahibi oldu. Yeni rekorunu Cumhuriyetin kuruluşunun 95'inci yılına ithaf ettiğini dile getiren Şahika Ercümen kimdir? Şahika Ercümen kaç yaşında ve nereli? İşte Şahika Ercümen hakkında merak edilenler...

Giriş Tarihi 26 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2018, 14:52
Şahika Ercümen kimdir, kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Şahika Ercümen kimdir? Tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu kıran Ercümen'in hayat hikayesi merak ediliyor. Türkiye'nin en deric 3'üncü gölü olan Salda Gölü'nde 65 metre derinliğe 1 dakika 58 saniyede dalarak dünya rekorunun sahibi oldu. Peki, Şahika Ercümen kimdir? Şahika Ercümen kaç yaşında ve nereli? İşte Şahika Ercümen hakkında merak edilenler...

ŞAHİKA ERCÜMEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985 tarihinde Çanakkale'de dünyaya geldi. 2013 itibarıyla serbest dalış alanında 4 adet resmi dünya rekoru sahibidir. Dünya rekorlarının yanı sıra 1998'den beri katıldığı yüzme ve sualtı sporları müsabakalarında ulusal ve uluslararası 100'ün üzerinde madalya, çeşitli özel ödüller, kupalar, birçok Türkiye rekoru elde etmiştir.

Şahika suya karşı olan tutkusu ve minnettarlığı ile sualtı ile ilgili birçok sosyal sorumluluk projesini de gönüllü olarak yürütmektedir.

Şahika, Sualtı Sporlarının yanı sıra, reklam ve sinema filmlerinde oyuncu, önemli organizasyonlarda konuşmacı ve sunucu olarak yer almaktadır.