Anadolu Efes - Fenerbahçe maçı hangi kanalda? THY Euroleague basketbol maçı saat kaçta?

THY Euruleague'nin 4. haftasında Türk derbisi yaşanacak. Anadolu Efes ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Geride kalan 3 haftada Fenerbahçe 3 galibiyet ile yenilgisiz konumda olurken, Anadolu Efes ise 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ile 6. sırada bulunuyor. Peki, bugün oynanacak Anadolu Efes - Fenerbahçe maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta? İşte karşılaşmanın detayları...

Giriş Tarihi 25 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2018, 12:27
Anadolu Efes - Fenerbahçe maçı hangi kanalda? THY Euroleague basketbol maçı saat kaçta?

İÇİNDEKİLER

Anadolu Efes - Fenerbahçe basketbol maçı için geri sayım başladı. Basketbolda THT Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Anadolu Efes ile Fenerbahçe mücadele edecek. Real Madrid ile liderlik koltuğunu paylaşan Fenerbahçe, 6. sırada bulunan Anadolu Efes'i yenerek liderlik serüvenini sürdürmek isteyecek. Anadolu Efes ise 3. galibiyetini almak için rakibini yenmenin planlarını yapacak. Peki, Anadolu Efes - Fenerbahçe basketbol maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta? İşte Anadolu Efes - Fenerbahçe maç ile ilgili tüm detaylar...

ANADOLU EFES - FENERBAHÇE MAÇI HANGİ KANALDA, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Anadolu Efes - Fenerbahçe basketbol maçı bugün saat 20.30'da karşılaşacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak mücadele beIN Sports 3 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

İki takım, Avrupa kupalarında bugüne kadar 12 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda Fenerbahçe parkeden 10 kez galip ayrılırken, Efes ise 2 kez rakibi mağlup etti. Geçtiğimiz sezon Euroleague'de oynanan iki karşılaşmayı da sarı-lacivertliler kazanmıştı.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasında son olarak sezon başında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndaki müsabakayı 65-62 skorla lacivert-beyazlılar kazanmıştı.

Fenerbahçe'de ligde hafta sonu oynanan Arel Üniversitesi Büyükçekmece maçında başarılı oyuncu Tyler Ennis sakatlık geçirmişti.

AVRUPA BASKETBOLUNDA 62. KEZ TÜRK DERBİSİ

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin bugün karşı karşı gelmesiyle Avrupa arenasında erkeklerde Türk takımları 62. kez birbirlerine rakip olacak.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda bugün oynanacak Anadolu Efes-Fenerbahçe derbisiyle Türk takımları Avrupa sahnesinde 62. kez birbirlerini yenmeye çalışacak.

Kulüplerin yakın dönemde yaptığı önemli yatırımlarla büyük bir gelişim gösteren Türk takımları, son 23 yılda Avrupa arenasında Koraç Kupası, Avrupa Ligi, Avrupa Kupası, EuroChallenge gibi organizasyonlarda 61 kez birbirlerine rakip oldu.

FENERBAHÇE'DEN ANADOLU EFES'E BÜYÜK ÜSTÜNLÜK

Türk takımları arasında Avrupa arenasında en fazla Anadolu Efes ile Fenerbahçe birbirleriyle karşı karşıya gelirken, sarı-lacivertliler rakibine büyük bir üstünlük kurdu.

Fenerbahçe, bugün 13. kez Avrupa arenasında rakip olacağı Anadolu Efes'e 12 maçta sadece 2 defa kaybetti.

İki takım arasında Avrupa'da oynanan ilk maçı, 16 Ocak 1996'da lacivert-beyazlılar kazanmıştı. Fenerbahçe, daha sonra rakibiyle Avrupa'da yaptığı 8 maçı da kazanmayı bildi. Rakibi karşısında Avrupa kupalarındaki 21 yıllık galibiyet hasretini THY Avrupa Ligi'nde 23 Mart 2017'de 80-77'lik galibiyetle dindiren Anadolu Efes, daha sonraki iki maçı da yitirdi.

EN FAZLA TÜRK DERBİSİNE FENERBAHÇE ÇIKTI

Avrupa kupalarında en fazla Türk derbisine Fenerbahçe çıktı.

Fenerbahçe, 26 kez Türk takımlarıyla Avrupa arenasında mücadele etti. Sarı-lacivertlilerin bu 26 maçın 19'unu kazanmayı bildi.

Fenerbahçe'yi 24 maçla Anadolu Efes takip etti. Lacivert-beyazlılar bu maçlarda 12'şer galibiyet ve mağlubiyet yaşadı.

AVRUPA LİGİ'NDE 32 MAÇ OYNANDI

Avrupa'nın kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonu Avrupa Ligi'nde 32 kez Türk takımları birbirine rakip oldu.

Türk takımları içinde ilk kez FIBA Avrupa Ligi'nde 1997-1998 sezonunda Efes Pilsen ile Türk Telekom karşılaştı.

FIBA Avrupa Ligi ve daha sonra ULEB Avrupa Ligi adı altında oynanan organizasyonda, Anadolu Efes, Ülkerspor, Türk Telekom, Fenerbahçe, Galatasaray, Darüşşafaka ve Beşiktaş, Türk derbilerine çıktı.

"SON İKİ MAÇI KAZANMANIN ÖZ GÜVENİYLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında bugün Fenerbahçe'yi konuk edecek Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman, rakipleri ile oynadıkları son iki karşılaşmada aldıkları sonuçların moraliyle bu mücadeleyi de kazanmaya çalışacaklarını söyledi.

Ataman, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin ABD'li oyuncusu Tyler Ennis'in ayağının kırılmasından dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, karşılaşma hakkında şunları söyledi:

"Fenerbahçe ile oynayacağımız maç, tabii ki zor olacak. Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nin en önemli favorilerinden biri. Özellikle THY Avrupa Ligi maçlarında çok konsantrasyon sağlayan ve tempolu basketbol oynayan bir takım. Bu ligi çok iyi tanıyan bir başantrenörleri var ve iyi oyunculara sahipler. Biz de özellikle Fenerbahçe ile oynadığımız son iki maçı kazanmanın öz güveniyle ve oyuncularımızın mücadele, istek ve arzularına inandığımızdan dolayı maçta en iyi şekilde mücadele edeceğiz, kazanmaya çalışacağız."

Anadolu Efes'in oyun kurucusu Vasilije Micic de Fenerbahçe ile önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayarak, "Fenerbahçe iyi basketbol oynuyor ve THY Avrupa Ligi'ne ilk üç maçlarını kazanarak başladılar. Hepimiz biliyoruz ki Fenerbahçe en güçlü rakibimiz ve bu maça en iyi şekilde hazırlanmaya gayret ediyoruz. Kazandığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın ardından rakibimiz daha motive bir şekilde maça gelecek ve bizi kendi evimizde yenmek için ellerinden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışacaklar. Ama biz de teknik kadromuza çok inanıyoruz. Bizi maça en iyi şekilde hazırlayacaklar ve biz de maça hazır olacağız." değerlendirmesinde bulundu.