Fatih Terim: 18 yaşındaki çocuğumuz birçok kişiye örnek oldu!

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Schalke maçı sonrası açıklamalarda bulundu

Giriş Tarihi 24 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2018, 03:18
Fatih Terim: 18 yaşındaki çocuğumuz birçok kişiye örnek oldu!

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. maçında Schalke'yi konuk eden Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Maçı değerlendirerek sözlerine başlayan Terim, "Açıkçası 'Bu beni hayal kırıklığına uğrattı, bu beni üzdü' demektense, bizim için çok iyi bir puan demem daha doğru olur. Bu 1 puan belki bizi bir üst tura götürecek. En azından matematiksel olarak yarışın içinde tutuyor. Oyuna da iyi başladık, topun bizde kalmasını sağladık. Ancak ikinci yarı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Belki oyuna daha önce müdahale edebilirdim ama edemem, çünkü Selçuk da uzun süre oynayamaz düşüncesiyle bekledim. Ufak bir değişiklikle oyuncu paylaşımları daha farklı oldu. Bu seviyede orta sahada kaybedilen toplar, size tehlike olarak dönüyor.



18 YAŞINDAKİ BU ÇOCUĞUMUZ...
Ndiaye'yle, Sinan'la, Rodrigues'le bu topları kaybettik. Schalke bizi yenebilirdi. Bugün taraftarımız tam bir cephanelik gibi arkamızda durdu ve biz de direndik. İlk defa bir beraberliğin puan olarak bize yaradığı bir ortamdayız. Bundan hoşlanmayız ama yapacak bir şey yok. Bugün yensek de aynı cümleleri kurardım. Çünkü galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadık. Burada Muslera'yı ayırmak istiyorum. Müthiş bir performans gösterdi. Ozan'a da özel bir parantez açmadan geçemiyorum. 18 yaşındaki bu çocuğumuz bugün birçok kişiye de örnek oldu. İlk yarı savunma arkasına çok top yedik. Belirli bir dakikadan sonra oyunda değişiklik yapıp dengeledik ve adam paylaşımı doğruydu. Ancak yine de kalemizde bu kadar fazla pozisyon görmemize rağmen, aldığımız 1 puanın değeri grup sonunda anlaşılacaktır.

Özellikle orta sahada çok fazla pas hatasıyla oynayan takımlar ortaya iyi bir oyun koyamazlar. Sezon başından bu yana hayal kırıklığı yaşadığımız bazı oyuncular var. Bunlar oluyor. Her basın toplantısında bana her soru sorulduğunda yavaş yavaş değişeceğiz diyorum. Ocakta da temmuzda da elimizden geldiği kadar değişeceğiz. Böyle bir oyun beklemiyorum. Düşünebiliyor musunuz, kramp giriyor ama oyuncuyu çıkaramıyoruz. Bir sakatlıktır gidiyor. Bunlara sığınmıyoruz ama 1 puanın önemli olduğunu ifade ediyorum. İyi oyunları ileride oynayıp telafi ederiz. Hayal kırıklığı bence oyuncular değil, oynanan oyun" açıklamasını yapt

.