Fatih Terim: Galatasaray buraya kazanmak için geldi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fernando ve Maicon, Porto maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Terim önemli açıklamalarda bulundu

Giriş Tarihi 02 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2018, 22:10
Fatih Terim: Galatasaray buraya kazanmak için geldi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci maçında deplasmanda Porto ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolcular Fernando ve Maicon Porto maçı öncesi basın toplantısı düzenledi


Fernando ve Maicon'un konuşmalarından satır başladı şöyle...

"Porto'da uzun yıllar oynayan isimler olarak yarın duygusal anlar olacak mı?" sorusu üzerine;

Fernando, "Çok özel bir maç olacak. Tabii ki duygusal anlar olacaktır ama elimizden geleni yapacağız" dedi. Maicon ise, "Benim için de öyle olacak ama hedefimiz maçı kazanmak, bunun için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Maicon: "Bir takım gol yiyebilir, problemlere sahip olabilir ama önemli olan kazanabilmek. Yarın sonuç önemli değil, kazanmak önemli."

Fernando: "Ofansif oynayan bir takımız, golü her zaman arıyoruz. Yarın da aynı şekilde oynayacağız."

Fatih Terim'in konuşmaları ise şöyle...

"Muhakkak ki önemli oyuncularımız yok. Emre sadece bu maç değil, minimum 2 ay yok. Ndiaye kart cezalısı. Eren'in MR'ında bir şey yok ama beyanı bizim için aslolandır. Ağrısı olduğunu söylüyor. Yarına kadar bekleyeceğiz. Şampiyonlar Ligi'nde herkesin şunu iyi bilmesi lazım, Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne rakipleriyle aynı seviyede, aynı haklara sahip başlamadı. Transfer yasağı olan bir Galatasaray ile rakiplerin her şeyinin serbest olduğu bir ortam. Çok da aynı şartlarda değil. Hobidir, fobidir, futbol bunların çok ötesinde. Müsaade edersek, rakibimiz bize oyun üstünlüğü elde edebiliyor. 2 maçta biz de müsaade etmişiz ki, hem oyun, hem skor üstünlüğü sağlamışlar. Müsaade etmediğimiz sürece hiçbir takım bize oyun üstünlüğü sağlayamamalı. Aboubakar çok beğendiğim bir atak oyuncusu. Olmadığı zaman Porto'nun yerine koyacağı Marega gibi, Brahimi gibi başka oyuncuları da var. Onun için, öyle söylenecekse bizim takımımızda sakat olan oyuncular, bize daha çok etki edecek oyuncular. Eğer kazanamıyorsak, beraberlik iyidir tabii ki. Sonuçta deplasmanda oynuyorsunuz, ilk maçı 3 puanla kapatmışsınız, Porto iyi bir takım. Kazanamamışsanız, o zaman doğru bir sonuç olarak görülebilir beraberlik."