Potanın Perileri Dünya Kupası'nda parkeye çıkıyor
2018 FIBA Dünya Kupası başlıyor. A Milli Kadın Basketbol Takımı'mız, Dünya Kupası ilk maçında Arjantin ile karşı karşıya gelecek.

Basketbolda 2018 FIBA Kadınlar Dünya Kupası, İspanya'nın ev sahipliğinde başlıyor. Tenerife kentinde 30 Eylül'e kadar sürecek turunuvada Türkiye, B Grubu'nda Avustralya, Arjantin ve Nijerya ile karşılaşacak.

Toplam 16 takımın yer alacağı Dünya Kupası'nda, ülkeler dörderli 4 grupta yer alacak. Gruplarında ilk sırada bulanan takımlar doğrudan çeyrek finale yükselecek. Gruplarında 2 ve 3. sırayı alacak ekipler ise çeyrek finale yükselmek için eleme maçı oynayacak.

İLK RAKİP ARJANTİN
Ay-yıldızlıların, grup maçlarının programı, TSİ şöyle:
22 Eylül: 16.00 Türkiye-Arjantin (Santiago Martin Arena)
23 Eylül Pazar: 22.30 Nijerya-Türkiye (Quico Cabrera Arena)
25 Eylül Salı: 13.30 Avustralya-Türkiye (Santiago Martin Arena)
Karşılaşmalar TRT Spor'dan naklen yayımlanacak.

Milli takım grup lideri olması durumunda, doğrudan çeyrek finale kalacak ve 2 gün dinlenme fırsatı bulacak. Türkiye, 2. veya 3. olursa çeyrek finale çıkmak için bir eleme maçı oynayacak. Milliler, ikinci olursa A Grubu'nun üçüncüsü, üçüncü sırada yer alırsa A Grubu'nun ikincisiyle 2. turda mücadele edecek. A Milli Kadın Basketbol Takımı, grubu 4. ve son sırada bitirirse elenecek.