Cocu'ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin

UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Dinamo Zagreb'e konuk olan ve beklenmedik şekilde farklı mağlup olan Fenerbahçe'de Hollandalı teknik direktör Cocu'ya yazarlardan sert eleştiriler geldi. Gürcan Bilgiç, acemilikle eleştirdiği Cocu hakkında "Ne hangi takımı çalıştırdığının farkında, ne de hangi maça çıktığının.." sözlerini söylerken, Ömer Üründül de "Yine şapkadan tavşan çıkardı" dedi. İşte iki deneyimli ismin maç hakkında yazıkları.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 21 Eylül 2018, 08:55
Cocu’ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin

İÇİNDEKİLER

ÖMER ÜRÜNDÜL: FUTBOL TAM BİR FELAKETTİ

F.Bahçe'nin Zagreb'de sergilediği futbol tam bir felaketti. Tüm maç boyunca ofansif oyun yoktu. Takım savunması ise arızalarla doluydu. İlk yarının kısa yorumunu yaparsak Fenerbahçe'nin hiç pozisyonu yok, Zagreb iki gol attı, 3 tane de net kaçırdı. Fenerbahçe'nin hücum girişimlerinde ilk 45 dakikada en aktif ismin, operasyon geçirmiş ve idman eksikliği olan Aatif olduğunu söylersek tablonun felaketini açıklamış oluruz.

Cocu’ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin

İkinci yarıya Fenerbahçe duran top golüyle başladı. Ama gidişat her yönüyle o kadar kötüydü ki ben bu golün bile bir ümit ışığı olmayacağını hissettim. Ardından da Fenerbahçe iki gol daha yedi. Beş dakika içinde de iki tane daha yiyordu. Sonuçta Avrupa kulvarına ağır bir yenilgiyle başladı.

COCU'YU SEZON BAŞINDAN BERİ BEĞENMİYORUM

Cocu’ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin

Tabii Fenerbahçe'yi eleştirirken Zagreb'in de hakkını yemeyelim. Kadro kapasiteleri sınırlı, yıldızı olmayan mütevazı bir takım ama günümüz futbolunun istediği basit ve doğru oyun modelini disiplin içinde sahaya yansıttı. Ne de olsa Hırvat ekolü..
Cocu'ya bakış açımın çok olumsuz olduğunu sezon başından beri belirtiyorum. Zaten Hollandalı teknik adamların bugüne kadar hiçbirini beğenmedim. Cocu dün gece yine takım tertibinde şapkadan tavşan çıkardı. Yine birbirini tanımayan bir kadro oluşturdu. Fizik olarak hazır olmayan ve hem takım arkadaşlarını hem de Neustadter'i tanımayan Reyes tandemde. Fizik açıdan tükenmiş Alper kadroda. Yine hiç arkadaşlarını tanımayan Frey santrforda. Cocu diyor ki "Takım tamamen değişime uğradı. Çok sayıda yeni futbolcu geldi.

Cocu’ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin

Yeni bir takım oluşturuyoruz. Bu yüzden zamana ihtiyacım var." Tamam bu beyanat doğru ama sen her maça ilk 11'de 5 oyuncu değiştirerek çıkarsan ihtiyacın olan zaman lehine değil aleyhine işler... Rakibin rekor seviyede kaçırdığı gollere bakarsak, maçın tarihi farka gitmediği için Cocu'nun dua etmesi gerekir..

Cocu’ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin

GÜRCAN BİLGİÇ: ACEMİ BİR HOCAYLA HEDEF KOVALIYOR!

ARKADAŞ yine takımın bütün dengeleriyle oynamış. Ön tarafı değiştirmekle kalmamış bu kez, orta saha ile defansı da yenilemiş. Ne hangi takımı çalıştırdığının farkında, ne de hangi maça çıktığının.
Sahadakiler kadar acemi bir teknik ile hedef kovalıyor Fenerbahçe.

Cocu’ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin

İyi düşünmek için zorluyorum kendimi ama olmuyor. Desem ki; bir sistem var; öncekiler yapabiliyordu, Bunlar yapamıyor. O da yok ortada. Bir emin arıyorsunuz sahada. "Rakibi yüksekten vuracağız, pasla geçeceğiz, kanatlardan geleceğiz" gibi. Nasıl hücum edileceğinin kararı Aatif'a kalmış. Topa tek kendini gösteren o, pası alan o ve kaybeden de kendisi. Bir şey diyemiyorsunuz, çünkü diğerlerinde o yürek veya cesaret de yok.
Önceden ezberlediklerini yapıyorlar ama biri edebiyat çalışmış, diğeri biyoloji.
Bir türlü anlamıyorlar birbirlerini.

SORU GELDİĞİNDE UKALALIK YAPIYOR

Cocu’ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin

Elbette golün nedeni hatadır. Frey duran topta önündeki topa tekvando darbesi ile vurmaya çalışıyor, ilk gol oluyor.
Kaleci Harun önce topu rakibe atıyor, pozisyon geçiyor. Sonra boşa çıkıyor, kalecisiz kaleye atamıyorlar. Bu yetmiyor;
İsmail'in topuna Mehmet Topal müdahale edince üçüncü gol geliyor.
Oyun için Cocu'yu, bu pozisyonlar için futbolcuların altını çizmek istedim.
Birisinin yanlışını, diğerinin düzelteceği bir ortam da yok sahada. Rakip hoca kendi alanında ter dökerken, bizim Hollandalı oturuyor hala kürsüsünde. Soru geldiğinde de, "Gol atamadığımız için kazanamadık" gibi ukalalık da yapıyor.

Cocu’ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin

Dört gün önce ne yaptığını bilen, bilmeye çalışan bir takımla oynadı Konya'da ve kazandı. Bu rotasyonu kime, nasıl güvenerek yaptı bilmiyorum. Bildiği bir şey var mı; onu da bilmiyorum. İki tane "ama" hakkımı kullanıyorum. Beşiktaş derbisine Volkan Demirel ile çıkmak zorundalar.

Cocu’ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin

Yetenekli ile "iyi" arasındaki farkı Harun'un dünkü performansı ile gördük.
İkincisi ise Cocu'ya hitaben; Fenerbahçe için ligin kararının verileceği Beşiktaş maçına çıkacak. Eğer, "eskilerden" yardım almazsa; "tuz kokar"… Dikkat etsin..

Cocu’ya şok eleştiri: Tarihi fark olmadığına dua etsin