Fırtına'ya Alanya engeli! (MS: Aytemiz Alanyaspor 1-0 Trabzonspor)

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu

Giriş Tarihi 17 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2018, 22:13
Fırtına’ya Alanya engeli! MS: Aytemiz Alanyaspor 1-0 Trabzonspor

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu

Trabzonspor, 7. dakikada gole yaklaştı: Anthony Nwakaeme'nin sol kanattan ortasında kimsenin dokunamadığı top kaleci Ufuk Ceylan'da kaldı. Bordo-mavililer 11. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Anthony Nwakaeme'nin pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Hugo Rodallega, Giorgos Tzavellas'dan sıyrıldıktan sonra yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Ufuk Ceylan direk dibinde topu kornere çelmeyi başardı.

Trabzonspor, 20. dakikada bir gol buldu ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Anthony Nwakaeme'nin golünde hakem Halis Özkahya pozisyonun ofsayt olduğu kararını verdi.

OLCAY, ÇİZGİYE TAKILDI!
Bordo-mavililer 31. dakikada bir kez daha gole yaklaştı, mutlak bir golden yararlanamadı. Joao Pereira'nın ceza alanı sağ çaprazından ortasında Hugo Rodallega altıpas içinde kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Ufuk Ceylan'dan dönen topu takip eden Olcay Şahan, penaltı noktası önünden sağ ayağının içiyle yerden vuruşunu yaptı ancak Merih Demiral kale çizgisi üzerinde topu çıkararak golü engelledi.

Maçın ilk yarısında başka gol olmadı.

Trabzonspor, ikinci yarıya da hızlı başladı. Konuk ekip 47. dakikada Ogenyi Onazi'nin sol çaprazdan ortasında Joao Pereira çok iyi koşu yaparak arka direkte vuruşunu yaptı, ancak top az farkla kale direğinin yanından auta çıktı.



Ev sahibi ekip, 55. dakikada farkı 2'ye çıkarmaya yaklaştı: Lucas Villafanez'in pasıyla topla buluşan Giannis Maniatis, ceza yayı gerisinden sağ ayağının içiyle vuruşunu yaptı ancak kaleci Onur Kıvrak soluna giden topu yatarak kontrol etti.

Mücadelede 83. dakika oynanırken Yusuf Yazıcı, ceza yayı gerisinden sol ayağıyla çok sert vurdu ancak kaleci Ufuk Ceylan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra sol kanatta Vahid Amiri, Baiano'dan sıyrılıp ceza alanı içine girdi ve arka direğe ortasını yaptı. Hugo Rodallega'dan önce Merih Demiral son anda araya girerek önemli bir müdahalede bulundu ve topu kornere gönderdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Alanyaspor, sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı ve bu sezonki 2. galibiyetini elde ederek puanını 6'ya yükseltti. İç sahada oynadığı iki maçı da kazanan Trabzonspor, bu sezonki 3. deplasmanında da puan kaybetti ve haftayı 7 puanla kapadı.