İşte çizmeyi böyle aştık!

İtalya’da kulüplerin ödediği maaşlar açıklandı, herkes şoka uğradı. Dünyayı kendine hayran bırakan yıldızların maaşları, ‘bizimkiler’in yanında çok sönük kaldı. Beşiktaş'ın tartışılan ismi Negredo'nun kazancı, Çizme'de 29 gol atan Immobile'yi solladı. Örnekler bununla sınırlı kalmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2018 Güncelleme 05 Eylül 2018, 02:09
İşte çizmeyi böyle aştık!

İÇİNDEKİLER

Türk kulüpleri borç batağında... Ve tablo her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor? Herkes birbirine "Neden bu hale geldik?" diye sorarken, İtalya'dan tokat gibi bir yanıt geldi. Çizme'de Serie A kulüplerinin futbolculara ödediği maaşlar açıklandı, ağızlar açık kaldı.

NEGREDO'NUN GERİSİNDE!
İtalyan devlerinin dünya yıldızlarına verdiği paralar, 'bizimkiler'in yanına bile yaklaşamadı. Geçen sezon Serie A'da 29 gol atan Lazio'lu Immobile'nin maaşı, Negredo'nun gerisinde kaldı.





2 MİLYON EURO FARK VAR
Değeri 60 milyon Euro olan Immobile sadece 2.2 milyon Euro alırken, sürekli eleştirilen Negredo tam 4.3 milyon Euro kazanıyor. Üstelik örnekler bununla da sınırlı kalmıyor.

NEREDEYSE İKİYE KATLADILAR
Ligimizin tartışılan yıldızları Valbuena, Selçuk, Belhanda, Feghouli, Ayew ve Lens'in maaşları da Çizme'deki meslektaşlarının kazancını neredeyse ikiye katlamış durumda.



UEFA DA ÇARE OLAMADI
Kulüpler Finansal Fair Play anlaşması nedeniyle UEFA'nın kılıcını başında hissediyor. Ancak buna rağmen borçlar hızla çoğalıyor.

KULÜBEDE 22 MİLYON ALIYOR​
Galatasaray kaptanı Selçuk İnan ligde geride kalan 4 haftada 41 dakika sahada kalabildi. Tecrübeli futbolcu artık kariyerini kulübede geçirmesine rağmen 2.9 milyon Euro (22 milyon lira) maaş alıyor. Selçuk yönetimin "Feda yap, maaşını düşür" çağrısına da olumsuz yanıt verdi.




TARIK, CENGİZ ÜNDER'İ SOLLADI!
Türk futbolu ve Roma'nın göz bebeği Cengiz'in kazancı 1 milyon Euro... Tarık Çamdal ise 1.5 milyon Euro alıyor.



İşte Türkiye'deki maaş çılgınlığıyla ilgili "yok artık" dedirtecek bir örnek daha... Türk futbolu ve İtalyan devi Roma'nın göz bebeği olan Cengiz Ünder'in yıllık kazancı 1 milyon Euro... Son 4 yılda Galatasaray formasıyla 41 maça çıkabilen ve ismi artık esprilere konu olan Tarık Çamdal ise 1.5 milyon Euro maaş alıyor. Roma yönetiminin yapmayı planladığı zammın ardından belki Cengiz, Tarık'ı geçebilecek.




TAKVİM ÖZEL