Fenerbahçe'de Phillip Cocu krizi!

Giriş Tarihi 20 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 20 Haziran 2018, 12:05
Fenerbahçe’de Phillip Cocu krizi!

İÇİNDEKİLER

Phillip Cocu'nun menajeri Rob Jansen ile Fenerbahçe arasındaki görüşmelerde önemli aşama kaydedildi.

Damien Comolli, Cocu'yla anlaşırken bu gelişmenin hemen ardından soluğu Hollanda'da aldı.

Cocu cephesi, PSV ile olan sözleşmeyi feshedemeyince Comolli devreye girdi.

Fransız sportif direktör, PSV'nin genel menajeri Toon Gerbrands ile sıkı bir pazarlığa başladı.

Gerbrands, Cocu ve yardımcıları Ruud Brood, Chris van der Weerden ile kaleci antrenörü Ruud Hesp için 2 milyon Euro (5.47 milyon TL) talep etti.

Comolli ise bu rakamı aşağı çekmek için çabalıyor.

Comolli'nin hedefi, 47 yaşındaki teknik adam ve ekibiyle İstanbul'a dönmek.

Öte yandan Cocu ise Kanarya'dan sezon başına garanti 2.5 milyon euro gelir elde edecek. Phillip Cocu, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde gruplara taşımayı başarırsa, ekstradan cebine 500 bin euro koyacak.

Yıl sonunda lig şampiyonluğu gelirse 500 bin euro daha bonus elde edecek olan Hollandalı teknik direktörün henüz isimleri belirlenmeyen üç yardımcısını da sezon başına toplamda en fazla 500 bin euro ödenecek.

Phillip Cocu, sözleşmesi sona ermeden Fenerbahçe'den kovulursa, 1 yıllık garanti ücreti olan 2.5 milyon euro'yu cebine indirecek. Kovulması halinde üç yardımcısına da toplam 500 bin euro tazminat ödenecek; böylece tazminat miktarı 3 milyon euro'yu bulacak.

Fenerbahçe'nin Cocu'yu asıl istediği ismi gizlemek için kullandığını öne sürenler de var. Akşam'ın haberine göre; Cocu'nun durumu sorulan ünlümenajer Gudio Albers şöyle konuştu: "No Cocu. PSV'yi çalıştırmaya devam edecek. Aldığım bilgiler o yönde. Hollanda'dan başka kimle ilgilendikleri hakkında bilgim yok."