Roma-Liverpool maçı ne zaman, saat kaçta?

İtalyan devi Roma ile İngiliz devi Liverpool Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında karşı karşıya gelecek. Real Madrid'in finaldeki rakibi kim olacak? Roma-Liverpool maçı ne zaman? Roma-Liverpool maçı hangi kanalda? Roma-Liverpool maçı saat kaçta? Roma-Liverpool maçı şifresiz kanalda mı? gibi sorularınızın cevapları haberimizde...

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 02 Mayıs 2018, 19:58
Roma-Liverpool maçı ne zaman, saat kaçta?

İÇİNDEKİLER

Roma ile Liverpool arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi yarı final maçı vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Anfield Road'ta rakibini 5-2 mağlup eden Liverpool evinde elde ettiği avantajını koruyup finale yükselmek istiyor. Peki, Roma Liverpool maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

ROMA LİVERPOOL MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?
Şampiyonlar Ligi yarı finalde Roma ile Liverpool 2 Mayıs Çarşamba günü karşı karşıya gelecek. 21:45'te başlayacak karşılaşmayi Tivibuspor ekranlarından canlı izleyebilirsiniz.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Roma'de yerel yönetim 5.000 İngiliz taraftar için tarihi kentte içki yasağı getirdi. Karaborsa'da bir bilet 2.500 Euro'ya alıcı buluyor.

Önümüzde ki Çarşamba günü Roma Olimpiyat Stadında oynanacak Roma – Liverpool Şampiyonrlar Ligi yarı final rövanş maçı için kentte büyük önlemler alındı. Mucize bir şekilde çeyrek finalde Barcelona'yı eleyen Roma, yarı final ilk maçında Liverpool'a 5-2 yenilmiş, buna karşın rövanş maçı için biletler 2 saatte tükenmişti.

Yeni bir mucize bekleyen Roma'lı taraftarları ile İngiltere'den gelecek 5.000 Liverpool'lunun Roma meydanlyarında ve sokaklarında karış karşıya gelmemeleri için Valilik ve Emniyet Müdürlüğünde toplantı üzerine toplantı yapıldı.

Roma Emniyet Müdürü Guido Marino, alınan önlemler arasında pazartesi gününden itibaren merkezde içki satışının yasaklanacağını ve tarihi kentin olası Liverpool taraftarlarının taşkınlıkları için mağazaların kapanış saatlerinin erkene alınacağını ve en az 10 bin güvenlik gücü bireylerinin belli başlı stada giden güzergahları denetleyeceğini ve seyyar kameralar yerleştirileceğini açıkladı.

Koniu ilie ilgili İngiliz polisinden de destek istendi, gelecek İngiliz taraftarları hakkında bireysel bilgilerde istenerek havalimanı yetkililerine bildirildi. Bu arada bir maç biletini 7.000 Euro'ya satmaya çalışan bir karaborsacı yakalandı. Yine biletlerin karaborsada 2.500 Euro'ya alıcı bulduğu da sosyal medyaya yansıdı.

ŞOKE EDEN AYRILIK
5-2'nin rövanşında, Çarşamba günü Roma deplasmanına gidecek olan Liverpool'da, menajer Jürgen Klopp'ın sağ kolu, "beyin" lakaplı Zeljko Buvac istifa etti, 17 yıllık birliktelik sona erdi!
İngiliz kaynakların "son dakika" olarak verdiği haberde Buvac ile Klopp'un anlaşmazlıkları yaşadığı, taktik antrenmanlarda Buvac'ın artık yer almadığı ve maç sırasında hiç konuşmadıkları belirtildi.

"Gegenpressing" konusunda Klopp'a ciddi etkiler verdiği bilinen, "beyin" lakaplı Zeljko Buvac, Roma deplasmanı öncesi şok bir kararla takımdan ayrıldı.

İkilinin Mainz yıllarından bu yana süren 17 yıllık birlikteliği sona erdi!

AS ROMA
Associazione Sportiva Roma, daha çok bilinen adıyla AS Roma veya Roma, Roma'da kurulu, İtalyan futbol kulübüdür. 1927 yılında bir birleşme ile oluşturulan Roma 1950'lerin başında bir sezon hariç (1951-1952) İtalyan birinci futbol liginde her zaman yer almıştır.

Roma tarihinde üç kez Serie A şampiyonluğu, dokuz kez Coppa Italia şampiyonluğu, bir kez de Fuar Şehirleri Kupası (1960-1961) şampiyonluğu yaşamıştır. Aynı zamanda birer kez de UEFA Şampiyonlar Ligi (1983-1984) ve UEFA Kupası'nda (1990-1991) final oynama başarısı göstermiştir.

Maçlarını ezeli rakip olduğu SS Lazio ile birlikte 70 634 kişilik Olimpiyat Stadyumu'nda oynamaktadır. 72.000 kişilik oturma kapasitesi ile sadece Giuseppe Meazza Stadyumu'nunki daha fazladır kendi benzerleri içinde İtalya'da ikinci en büyük stadyumdur. Unutulmaz oyuncusu Brezilyalı Aldair için 6 numaralı formayı müzeye kaldırmışlardır. Takımın En çok forma giyen ve en çok gol atan oyuncusu şu an hala takımda oynamakta olan Kaptanı Francesco Totti'dir.

AS Roma, 2013-14 sezonunda oynadığı 10 maçta 10 galibiyet alarak Serie A'ya en iyi başlangıç yapan takım unvanını ele geçirmiştir. Daha önceki rekor 2005-06 sezonunda oynadığı 9 maçta 9 galibiyet alan Juventus'a aitti. 2011 yılının Eylül ayında kulübün eski başkanı Thomas R. DiBenedetto 2016 yılında AS Roma'nın yeni stadına kavuşacağını açıklamıştır.

LİVERPOOL
Liverpool FC; Merseyside, Liverpool'da kurulmuş İngiltere'nin en köklü futbol kulüplerinden birisidir. Kurulduğu yıl olan 1892'den beri, 5 Avrupa şampiyonluğu, 18 Premier League şampiyonluğu ve 7 FA Cup şampiyonluğu elde etmiştir. İngiliz kulüpleri arasında en fazla lig şampiyonluğu olan iki takımdan biri ve toplamda en fazla sayıda kupası bulunan kulüptür. Kulübün stadyumu 45.362 kapasiteli Anfield Road stadyumudur. Lakabı ambleminde de olduğu gibi Kırmızı Anka Kuşları'dır ancak Kırmızılar olarak bilinir. Kulübün sloganı "You'll Never Walk Alone" (asla yalnız yürümeyeceksin), en ateşli olarak bilinen taraftar grubu ise The Kop'tur.

25 Mayıs 2005 tarihi UEFA Şampiyonlar Ligi Finalinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda İtalyan ekibi AC Milan ile karşılaşan İngiliz ekibi ilk yarısı 3-0 AC Milan'ın üstünlüğüyle sona eren maçta ikinci yarı bulduğu gollerle maçı 3-3'lük eşitliğe getirmiştir. Uzatmalardan sonra penaltılarda Milan'ı 3-2 mağlup eden Liverpool UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmüştür. O maçta muhteşem bir geri dönüş yapan İngiliz temsilcisinin bu başarısının en büyük payı kaptan Steven Gerrard'ın olmuştur ve maçın adamı ilan edilmiştir. Bu maç kulüp ve UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin efsane maçlarından birisi olmuştur.

1985 yılında kulüp tarihinin en büyük trajedisini yaşamış ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Juventus'la oynanan maçta çıkan ve tarihe Heysel Faciası olarak geçen olaylarda kulüp ve taraftarları sorumlu tutulmuştur. Bu olay sonrası UEFA tüm İngiliz kulüplerini Avrupa kupalarından beş yıl süreyle men etmiştir. Liverpool'a ise önce on yıl ceza verilmiş daha sonra yapılan itirazlarla bu ceza altı yıla indirilmiştir.

ROMA NASIL TUR ATLAR
Roma, 3'den fazla farkla kazanması, hiç gol yemeden veya 1 gol yiyerek 3 farkla galip gelmesi halinde finale çıkan taraf olacak. Öte yandan Roma'nın alacağı 5-2'lik bir galibiyet karşılaşmayı uzatmaya götürecek. Kalan her türlü sonuçta Real Madrid'in finaldeki rakibi Liverpool olacak.

TEKNİK DİREKTÖRLER NE DEDİ
Maç öncesi düzenlenen basın toplantılarında iki takım teknik direktörleri şu açıklamaları yaptı:

Eusebio Di Francesco / Roma: Barcelona maçını kopyala yapıştır yapacağım. Oyuncuların düşüncüleri de böyle. Liverpool gibi bir rakibe karşı rekabet edebilmek için fiziksel çabamızı arttırmamız lazım. Sonra maça yaklaşımımız devreye girecek ve erken bir gol atarak taraftarlarımızı her zaman olduğundan daha fazla arkamıza alacağız.

Jurgen Klopp / Liverpool: Burada olmayı hak ettik. Hayallerimiz uğruna savaşmak için buradayız. Finale gitmek istiyoruz.

HİÇBİR TAKIM BAŞARAMADI
UEFA Şampiyonlar Ligi / UEFA Avrupa Ligi yarı final turunda bugüne kadar hiçbir takım ilk ayakta aldığı 5-2'lik mağlubiyetin ardından finale yükselmeyi başaramadı. Buna benzer son skor 1999-00 sezonunda berçekleşti ve İtalyan ekibi Lazio'yu ilk maçta 5-2 mağlup eden Valencia, ikinci karşılaşmayı da 1-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

LIVERPOOL, ROMA'YA KAYBETMEDİ
Liverpool Avrupa Kupaları tarihinde Roma karşısında mağlubiyet yüzü görmedi. Avrupa Kupalarında iki taraf arasında oynanan 4 karşılaşmada Liverpool 2 galibiyet alırken 2 maç da berabere tamamlandı.

Konuk ekip, Avrupa Kupaları tarihinde 10. kez yarı final etabında yer aldı ve bu 10 eşleşmenin 9'unda finale yükselen taraf olmayı başardı. Öte yandan Roma, 27 yıl sonra ilk kez bir Avrupa Kupasında yarı finalde mücadele ediyor. Son olarak 1990-01 sezonunda -o zamanki adıyla- UEFA Kupası Yarı Final etabında Brondby ile eşleşen İngiliz ekibi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise son yarı final eşleşmesini 1983-84 sezonunda Dundee United ile oynamış ve finale yükselen taraf olmuştu.

MAAÇ SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA

Saat: 21.45
Stat: Olimpico
Hakem: Damir Skomina / Yardımcıları: Jure Praprotnik, Robert Vukan (SLOVENYA)
Yayın: tivibu SPOR 2