Süper Lig'de flaş atama! İşte Başakşehir-Fenerbahçe maçının hakemi

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig'de 21. hafta mücadelelerini yönetecek hakemlerin adını açıkladı.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 08 Şubat 2018, 14:33
Süper Lig’de flaş atama! İşte Başakşehir-Fenerbahçe maçının hakemi

İÇİNDEKİLER

Futbolda Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler belli oldu. Geçen haftanın tartışmalara konu olan hakemlerinden Halil Umut Meler, Medipol Başakşehir-Fenerbahçe maçına atandı. Tartışılan bir diğer isim Mete Kalkavan'a ise Süper Lig'de maç verilmedi.

NE OLMUŞTU?

Eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu, Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan Bursaspor-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçlarının hakemleriyle ilgili flaş bir iddia ortaya atmıştı. Mustafa Çulcu, normalde Bursaspor-Beşiktaş maçının hakeminin Mete Kalkavan, Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçının ise Halil Umut Meler olarak tayin edildiğini söylemişti. Daha sonrasında yapılan değişikliklerin sebebini ya da bu iddiaların doğru olup olmadığının açıklanması gerektiğini vurgulayan Çulcu, Mete Kalkavan'ın maç için Bursa'da otel rezervasyonu bile yaptırdığına dair iddialar olduğunu belirtmişti.

İşte Mustafa Çulcu'nun açıklamaları;

"Hakem dünyası şu an çalkalanıyor. Bu maçlar niye değişti ve hakemler niye oradan oraya verildi diye soruluyor. Bu iddiaların yenilir, yutulur tarafı yok. Normalde Bursaspor - Beşiktaş maçına Mete Kalkavan, Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçına Halil Umut Meler verildi. Tebligattan birkaç saat sonra değişmiş. Hatta Mete Kalkavan Bursa'da otel rezervasyonunu bile yaptırmış. Bütün hakemler bunu konuşuyor. Çıkıp açıklamasını yapsınlar."

Merkez Hakem Kurulu (MHK) bu iddiaları yalanlamış, Fenerbahçe Kulübü ise bu iddialar üzerine hafta boyunca açıklamalar yayınlayarak ve MHK'yi istifaya davet etmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, 21. hafta müsabakalarında düdük çalacak hakemler şunlar:

Yarın:
20.00 Evkur Yeni Malatyaspor-Kasımpaşa: Mustafa Öğretmenoğlu

10 Şubat Cumartesi:
13.30 Göztepe-Osmanlıspor: Arda Kardeşler

16.00 Gençlerbirliği-Trabzonspor: Alper Ulusoy

19.00 Beşiktaş-Kardemir Karabükspor: Bülent Yıldırım

11 Şubat Pazar:
13.30 Teleset Mobilya Akhisarspor-Bursaspor: Serkan Çınar

13.30 Kayserispor-Demir Grup Sivasspor: Ali Palabıyık

16.00 Aytemiz Alanyaspor-Atiker Konyaspor: Fırat Aydınus

19.00 Medipol Başakşehir-Fenerbahçe: Halil Umut Meler

12 Şubat Pazartesi:
20.00 Galatasaray-Antalyaspor: Barış Şimşek

Halil Umut Meler'in, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçına verildiği ve daha sonra yapılan bir değişiklikle Bursaspor-Beşiktaş maçına atandığı iddia edilmişti.