Arda Turan resmen Başakşehir'de!

Medipol Başakşehir, Arda Turan'la anlaşmaya vardı.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2018, 00:00 Güncelleme 13 Ocak 2018, 18:46
Arda Turan resmen Başakşehir’de!

İÇİNDEKİLER

Medipol Başakşehir, Arda Turan'la anlaşmaya vardı.

Kulüp yaptığı açıklamaya transfere resmiyet kazandırıken Barcelona'dan da açıklama geldi. Katalan ekibinin yaptığı açıklamada dikkat çeken ayrıntı ise transferin 2.5 yıllık olduğuydu. Daha önce gelen bilgilerde Arda'nın 1.5 yıllığına kiralandığı yönündeydi. Ayrıca 2.5 yıllık süre içerisinde Arda Turan'ı Barcelona başka bir kulübe de gönderebilir. İşte Barcelona'nın açıklaması:



"FC Barcelona ve İstanbul Medipol Başakşehir kulüpleri Arda Turan'ın iki buçuk sezon kiralık olarak transferi konusunda anlaşmaya vardı. Bu süreçte FC Barcelona oyuncunun UEFA transfer dönemleri içerisinde başka bir takıma transferi hakkını saklı tutmakla birlikte performansa göre bonuslar alacak. İstanbul Medipol Başakşehir'in satın alma opsiyonu bulunuyor."


BARCELONA'DAN AÇIKLAMA
İspanyol kulübünün başkan yardımcısı Mestre, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Arda'yı bu sezondan kalan süre ve gelecek iki sezon için verdik. Türk kulübü tüm maaşı üstlenecek." dedi.

2011-2012 sezonundan bu yana kariyerini İspanya'da sürdüren 30 yaşındaki Arda Turan, Medipol Başakşehir'de kiralık olarak forma giyecek.

Arda Turan Barcelona'dan yıllık 8 milyon euro ücret kazanıyordu.