Vaay bu ne ya

5 gol ve 5 asisti olan Fransız yıldız 92 dakikada bir skora katkı veriyor. Ayrıca kilit pas lideri olan Valbuena takımın da ateşleyici gücü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2017 Güncelleme 20 Aralık 2017, 00:58
Vaay bu ne ya

İÇİNDEKİLER

Çok kolay geçmesi beklenmesine rağmen krize giren Karabükspor maçında adeta tek başına galibiyeti getiren Mathieu Valbuena bir kez daha herkesi kendine hayran bıraktı... Maça kulübede başlayan fakat ikinci yarıda oyuna girmesiyle bir anda karşılaşmanın şeklini değiştiren Fransız yıldız vücut diliyle takımın lideri olduğunu da gösterdi.

​GIULIANO'YA FARK ATTI!
Sezon başından bu yana taraftarların bir numaralı sevgilisi olan 33 yaşındaki Valbuena, istatistikleri ile de fark yaratıyor. Süper Lig'de 5 gol ve 5 asistlik performans sergileyen tecrübeli futbolcu, takımın skora en fazla katkı yapan ismi durumunda. Üstelik Valbuena tüm bunları 926 dakika sahada kalmasına rağmen başarmış durumda. Her 92 dakikada bir skora katkı yapan Fransız futbolcunun bu alanda takımdaki en yakın rakibi ise 142 dakikayla Brezilyalı yıldız Giuliano.

DURAN TOPLARI ÇOK ETKİLİ
Maç başına 2,3'le takımın uzak ara en çok kilit pas yapan ismi olan Valbuena ayrıca duran topları çok etkili kullanarak rakiplerin korkulu rüyası oluyor. 33 yaşında olmasına rağmen müthiş bir enerjiye sahip olan yıldız futbolcu ayrıca başarılı pas, dripling ve şutta da takımın en etkili isimleri arasında yer alıyor.

TARAFTAR ARTIK 11 İSTİYOR!
Fenerbahçe taraftarı, Mathieu Valbuena'nın artık ilk 11'de olmasını istiyor... Tribünler, büyük bir hayranlık duyduğu Fransız futbolcunun Aatif'tan çok daha iyi olduğunu düşünüyor.

ÖMER ÜRÜNDÜL: AKLIN YOLU VALBUENA
Valbuena, Karabük maçında oyuna sonradan girerek alınan galibiyette başrol oynadı. Son haftalarda yedek kulübesinde kalan Fransız yıldız ortaya koyduğu futbolla Aykut Kocaman'a da net bir mesaj yolladı. Valbuena, Fenerbahçe'de bireysel becerisi en yüksek olan isimlerden. Bundan sonraki süreçte ilk 11'in vazgeçilmezlerinden biri olmasını bekliyorum.

​OKTAY DERELİOĞLU: VALBUENA 11'DE OLMALI
Valbuena, Fenerbahçe'nin kuşkusuz en önemli futbolcularından biri. Takım adına ortaya koyduğu katkı çok önemli. Çabuk, kolay adam eksiltiyor ve aynı zamanda takım oyununa da katkı sağlıyor. Aykut Kocaman, neden Valbuena'yı neden 11'de düşünmüyor anlamış değilim. Kocaman'ın kendine has bir sistemi olsa da bence Valbuena, 11'e ilk yazılacak isimlerden bir tanesi.