Rıdvan Dilmen: Asıl tehlike Galatasaray'ı bekliyor

Giriş Tarihi 17 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2017, 02:18
Rıdvan Dilmen: Asıl tehlike Galatasaray’ı bekliyor

İÇİNDEKİLER

Rıdvan Dilmen NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında, Evkur Yeni Malatyaspor - Galatasaray maçıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Süper Lig'in 16. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Galatasaray, Malatya deplasmanında 2-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası Rıdvan Dilmen önemli uyarılarda bulundu.

Rıdvan Dilmen maçın ilk yarısını şöyle yorumladı:

Galatasaray çok git gel yaşıyor. 5 yiyor, 5 atıyor. Bugün kaybeder, Fenerbahçe kazanırsa 3. sıraya düşecekler. İlk yarı itibariyla 0 pozisyon. Ama Tudor'un sıkıntısı şu. Düşünüyor düşünüyor ama çok oynuyor takımla. 3'lü savunmanın solunda Linnes oynamaz. Rodrigues oynasa, bu kadar pozisyon verirsin zaten. Muslera'da hata şu. Takımda hava hakimiyeti sorunu varsa iki direğe oyuncu koyması lazım. Ya da birilerinin onu bu şekilde uyarması lazım.

Akhisar maçında geri dönen Galatasaray'la bu hafta arasında fark var. Malatya bir kere çok istekli. Maçı değiştirmek için hamleler yapılacaktır ama Tudor'un ne hamla yapacağını kestirmek güç. Asıl tehlike Galatasaray'ı bekliyor. Malatya'nın çok iyi çıkan oyuncuları var. Gidişat, 3-2 değil de, başka bir skor çıkacağını gösteriyor.

Dilmen'in maç sonu yorumu:

Tudor öyle bir teknik adam ki takımına çok güveniyor. Ama realiteden uzaklaşmamak lazım. Kaybettin oyuncuları...Bu takımın canlanması lazım. Bu takım cansız. Kaleci gelmiş, son dakika orta yapamıyor takım. Kan değişikliği lazım.?Galatasaraylı seyirciler maçın son dakikası oynanırken heyecanla maçı izlerken, Muslera ceza alanına geldi. Pasla kullandılar. Niye pas yapıyorsunuz, kaleci niye geldi oraya? Tudor hariç 11 kişi orada. Sabah kahvaltı yaparken Galatasaraylılar liderdi, belki yarından itibaren 3. olacaklar.

Bugün Malatya daha iyi, daha etkili oynadı. Erol Bulut 7 gündür Galatasaray'ı çalıştırıyordur. Erol Bulut'un yerinde olsam Galatasaray'a çalışmam. Ne oynayacağı belli değil ki! Anladım ki içeride Tudor değil taraftar maçları kazanıyor. Bir de Fatih Terim'den bahsedelim. Oyuncular da biliyor. Tudor, birkaç maç sonra gidecek. Böyle düşünüyorlardır. Ben Tudor'un en büyük şanssızlığının Terim'in Milli Takım Teknik Direktörü olmaması die düşünüyorum. Galatasaray'ın şampiyonluk şansı yüzde 20 ise, Fatih Terim gelirse yüzde 5 daha atarım. 5 takım arasında Galatasaray'ın şansı yüzde 25 olur. Terim yüzde 99 gelmeli. Yüzde yüz Tudor'la devam edemezsiniz..