Roma'dan G.Saray'a Cengiz yanıtı

Galatasaray, sezon başında Roma’nın bonservisine 15 milyon Euro ödediği Cengiz Ünder’i kiralamak istediğini resmen İtalyan kulübüne iletti. Cevap kısa ve netti: “Kiralık göndermenin bize katkısı olmaz. Bu sezon takımda tutacağız”

Giriş Tarihi 23 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2017, 07:34
Roma’dan G.Saray’a Cengiz yanıtı

İÇİNDEKİLER

Yabancı kontenjanı dolu olan Galatasaray'da devre arası hedef, yerli takviye... Listenin ilk sırasındabulunan isim ise Cengiz Ünder. Sarı-kırmızılıların, 20 yaşındaki genç yıldız için Roma'ya resmi teklif yaptığı ancak olumsuz cevap aldığı ortaya çıktı. Cengiz'in Roma'da net 1 milyon 200 bin Euro kazandığını öğrenen sarı-kırmızılılar, bu parayı ödemeye hazır olduğunu İtalyan ekibine bildirdi ve "Cengiz'i kiralamak istiyoruz'' mesajını iletti. Ancak Roma, "15 milyon Euro yatırım yaptığımız bir oyuncudan altı ayda vazgeçemeyiz. Kiralık göndermenin bize katkısı olmaz. Cengiz'i sezon sonuna kadar takımda tutacağız" yanıtını verdi.

TOTTİ BANA İNANIYOR!
Cengiz Ünder: Totti bana 'Sana inanıyorum, aksi takdirde Roma'da olmazdın' dedi.
İngiliz The Guardian gazetesine röportaj veren Cengiz Ünder, formasını giydiği Roma'nın efsane ismi Totti'nin kendisine, "Sana inanıyorum, aksi taktirde burada olmazdın" dediğini söyledi. Milli oyuncu, Totti'ye hayranlığını, "Roma'ya ilk geldiğimde Totti'nin bana, 'Hoş geldin' dediği anı kelimelerle anlatmak zor. Ne kadar heyecanlandığımı kelimelere dökemem bile. Bir hayranınakavuşan taraftar gibiydim" sözleriyle anlattı. İtalya'da yaşamın zorluklarından bahseden CengizÜnder, "Dil engelinden dolayı yurt dışına taşınmak gerçek bir kültür şokuydu. Tek başıma geldim ve ailemi arkada bıraktım. Kimseyi tanımıyordum ve kimseyle iletişim kuramıyordum"diye konuştu. Roma'da Türkiye'nin bayrağını temsil ettiğini belirten Cengiz sözlerini şöyle tamamladı:"Sosyal medyadan insanlar bana gurur verici mesajlar gönderiyorlar. Benimle gurur duyduklarını söylüyorlar. Ben de burada ülkemi ve Türk bayrağını temsil ediyorum."

Başakşehir'den 15 milyon Euro'ya Roma'nın yolunu tutun Cengiz, İtalya'da henüz umduğunu bulamadı. Yeni takımına adapte olmayan ve dil sorunu yaşayan Cengiz forma rekabetinde geri kaldı.

6 Maç
3 İlk onbir
241 Dakika