Tartışılan adam Igor Tudor

Oluşturulan flaş kadronun baş mimarı olan Tudor kısa sürede herkesin beğenisini kazandı. Ancak F.Bahçe ve Trabzon maçlarıyla işler tersine döndü.Otoriteler, 39 yaşındaki hocaya kadro mühendisliği konusunda tam not verirken, "Oyunu okuma ve taktikte çok zayıf" yorumunda bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2017 Güncelleme 31 Ekim 2017, 01:17
Tartışılan adam Igor Tudor

İÇİNDEKİLER

Sezonun ilk yenilgisini Trabzon'da alan Galatasaray'da çanlar Igor Tudor için çalıyor. Hırvat hoca, takımı hala önemli bir puan farkıyla lider olmasına rağmen eleştiri oklarının hedefinde. İşte Tudor'la ilgili yaşanan tartışma konuları:

​SEZON BAŞINDAKİ TAKIM YOK
Tudor kurulan kaliteli kadronun baş mimarı... Sezon başında oynanan prese dayalı ve mücadeleci futbol çok iyiydi. Fakat son haftalarda o takımdan eser yok. Futbolcular fiziki olarak düştü, agresifleşmeye başladı.

​BÜYÜK MAÇLARDA SIFIR ÇEKTİ
G.Saray'ın başında çıktığı 5 derbiden de puan çıkaramayan Tudor 'küçük maçların büyük hocası' ünvanını tam anlamıyla hakediyor. Bu maçlarda sergilenen futbol da taraftarların büyük tepkisine yol açıyor.

​HER DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMA
Oyunu okuma Tudor'un en çok eleştirildiği konuların başında geliyor. Genç hocanın, F.Bahçe ve Trabzon maçında Gomis'i çıkarması ağır eleştiri aldı. Ayrıca son maçlardaki sistem ve ilk 11 tercihleri de tartışılıyor.

​KORKAK MI, TEMKİNLİ Mİ?
Tudor hedef maçlardaki oyun anlayışı da eleştiri konusu... Hırvat hoca korkak olmakla suçlanırken, bazı otoriteler de "İtalyan futbol kültüründen geldiği için temkinli oyunu tercih ediyor" yorumunu yapıyor.

Onur Özkan