Toroğlu: 'Aferin Caner az bile yaptın!'

Giriş Tarihi 26 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2017, 08:09
Toroğlu: ’Aferin Caner az bile yaptın!’

İÇİNDEKİLER

Mete Kalkavan; Başakşehir ile oynanan maçta Beşiktaşlı Caner'e bir kart gösteriyor, sonra da Caner'e arkasını dönüp kaçmaya başlıyor. Caner de arkasından Allah ne verdiyse küfür ediyor. Kameralardan net görünüyor. Aslında Caner az yapıyor. Daha çok yapması gerek, aferin sana Caner… Hakem Caner'in ne dediğini duyuyor. Dönse direkt kırmızı ile atacak, dönemiyor. Caner'den ve Beşiktaş formasının ağırlığından korkuyor. Yani Mete Kalkavan korkak bir hakem… Geçen sene oynanan Konya-Galatasaray maçında Ali Çamdalı, Mete Kalkavan'a "Sen korkaksın" diyor. Sneijder'i Galatasaray formasından korkarak atamayan Mete Kalkavan "Sen korkaksın" diyen Ali Çamdalı'nı atıyor. Bu Ali Çamdalı hem yakını hem uzağı gören bir futbolcuymuş. Kalkavan'a "Korkaksın" dediğinde yüzde yüz haklıymış. Örnek Caner olayı. Görüntülerle teknik adamlar ve futbolcular ceza heyetine gönderilmiyorlardı Türkiye'de. Hayret ki Caner gönderildi. Peki şimdi size sormazlar mı? "Şenol Güneş'e niye kıyak yaptınız?" diye. Enteresandır Caner takriben üç aydır nefes terapisi dersi alıyor. Yani sinirlendiği zaman, kontrolü kaybettiği zaman daha dikkatli hareket etmek için. 3 aydır almış hala faydalanamamışsa ya hocası beceriksiz ya da Caner'in daha en az iki sene bu terapiyi alması gerek. Bazı yazarlarımız Caner Fenerbahçe'de oynarken, Caner Beşiktaş'ta oynarken diye değişik yorumlar yapar biz bunları söyleyince o taraftarlara antipatik geliriz. Caner yıllardır taç atar… Aslında taç atmaz, taç fırlatır. Bir tane hakemin de Caner'in bu fırlatmasını tekrar ettirdiğini gördünüz mü? Ben görmedim. Gören varsa bildirsin.



HANGİSİ BEŞİKTAŞLI?
Stat aynı… Takım Beşiktaş, bir futbolcu Caner Erkin. Diğer futbolcu Beşiktaşlı Nazmi Bilge. Bir hakem Mete Kalkavan, diğeri Feridun Kılıç… Soruyorum size beyler, hangi futbolcu daha Beşiktaşlı… Nerelerden nerelere geliyoruz.

KILAVUZLARI KİM!
Lens, Negredo, Medel, Mitrovic... Dördü de yeni transferler... Beşiktaş'ta neden banko oynayamıyorlar? Aynı soruları bir de şu futbolcular için soralım; Pedro Franco 2.5 milyon Euro'ya alındı. Aslında alındığı kulüpteki serbest kalma miktarı 1.5 milyon Euro'ydu. Şu anda nerede oynuyor? Milosevic ne kadara alındı, şu an nerede oynuyor? Futbolcuların transferlerindeki kılavuzlar kimlerdi merak ediyorum! O kılavuzların bazıları acaba şu an görsel ve yazılı basında halen aktif olarak görev yapıyorlar mı?



BEYİN CİMNASTİĞİ
Beşiktaş inşallah Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkacak. Şimdi size beyin cimnastiği yaptırıyorum. Beşiktaş diyelim ki Juventus, Bayern Münih, Barcelona ile Şampiyonlar Ligi maçı oynuyor, hakem de Cüneyt Çakır... Çakır pazar günkü kararları Beşiktaş'ın aleyhine verse, Türkiye'ye girebilir mi? Veya basın onu ne yapar? Bir de öyle düşünün bu işi. İğneyi kendinize, çuvaldızı başkasına batırın.

UÇAK NEREDE BEYLER?
Haziran ayında sordum: "Beşiktaş'ın uçağı nerede" diye… "Hangara mı çekildi" diye. Cevap, ajansbeşiktaş. com sitesinden geldi, "Erman Toroğlu yine tutturamadı, yazısı elinde patladı" diye. "Evet uçağı hangara çektiler. Çünkü 3. yıldızı takacaklar" dediler. Neyi taktıklarını bilmiyorum… Takma işlerinden çok anlamam ama bildiğim şu var: Fikret Orman kongrede "Beşiktaş'ın artık uçağı var, uçak bizim" diyordu. Şimdi gelelim sadede… Beşiktaş kiraladığı uçakla Monaco'ya gittiği saatlerde benim dediği uçağı, saat 21.23'te TK 7263 sefer sayısı ile Adana havalimanından kalkıyor, Sabiha Gökçen Havalimanına iniyor. Hadi bakalım buna da cevap verin beyler!



AYIP OLUYOR YAPMAYIN!
Beşiktaş'ın bir yöneticisi var: Umut Güner… Yönetime nasıl girdi bilemem. "Voleybol oynamış Beşiktaş'ta" diyorlar, oynamadığını söyleyenler de var. Bu kademede görev yapması doğru mu, onu da bilemem, Beşiktaşlılar daha iyi bilir. Ama şunu iyi biliyorum çünkü araştırdım. Güner değişik isimleri kullanıyor, "Tanıyorum, akrabam" diye. Bir kullandığı isim de Mustafa Erdoğan, yani Cumhurbaşkanımızın kardeşi. "Yakınıyım" diye çok yerde konuşuyor. Sayın Erdoğan bu adamı hiç tanımıyor. Bir gün karşılaştığında söylüyorlar, "Bu adam senin yakınınmış Mustafa Bey doğru mu?" diye. Sayın Erdoğan'ın cevabı şu, "Hayatımda ilk kez görüyorum." Beyler ayıp oluyor yapmayın.