O şimdi Mesut

Arsenal’de top koşturan Mesut Özil, başarıya yelken açtı. Milyonlar kazandı. Ancak çocukluğu tam bir dramdı. Ünlü futbolcu o yılları ‘Maçların Sihri’ adlı kitapta anlattı: Küçükken gazete taşıyıp para kazanıyordum. Yaşadığımız evden utanıyordum. Şimdi ise malikanede yaşıyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2017 Güncelleme 28 Mart 2017, 00:00
O şimdi Mesut

İÇİNDEKİLER

Zonguldaklı işçi bir ailenin oğlu olarak Almanya'da dünyaya gelen Mesut Özil (28), futbolda tarih yazdı. Küçükken yaşadığı maddi zorluklara rağmen sahalardan çıkmadı. 1995'te profesyonel kariyerine başladı. Başarı merdivenlerini tek tek tırmandı. "Gol kralı" olarak anıldı. Dünyanın en önemli futbol kulüplerinin aradığı bir sporcu olmayı başardı. 2013'te İngiltere'nin Arsenal takımına 183 milyon TL'ye transfer olan Türk asıllı futbolcu, kariyerinin yanı sıra özel hayatıyla da gündemde kaldı. Türkiye güzeli Amine Gülşe ile aşk yaşayan ve geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelerek 25 milyon liralık ev baktığı konuşulan Özil, çok eskilere daldı. Yoksulluk içinde geçen çocukluk yıllarını "Maçların Sihri" adlı kitapta anlattı. Milyonlar kazanan ünlü futbolcu, söz konusu kitapta çocukluğuna ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Küçükken hiç harçlık almadım. Gazete taşıyıp para kazanırdım. Annemin arkadaşlarının verdiği kıyafetleri giymek zorundaydım. Günlerce ekmeğe ketçap sürerek sorunsuzca karnımı doyururdum. Annem bir okulda temizlikçi olarak çalışıyordu. Günde iki vardiya işe gitmek zorundaydı. Bizim için kendisini kurban ediyordu. Eski ve kötü bir binada yaşıyorduk. Rot Weiss Essen takımında oynadığım sırada servis arabasıyla evimizden alınıyorduk. Başka çocuklar inanılmaz güzel evlerde oturuyordu. Şık ve güzel bahçeli evlerden alınıyordu. Kendi oturduğumuz evden çok utanıyordum. Şimdi ise malikanede yaşıyorum."

YILLIK KAZANCI 33 MİLYON TL
İngiliz ekibi Arsenal'de forma giyen Mesut Özil'in yıllık kazancı dudak uçuklattı. Arsenal ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan ünlü futbolcunun İngiliz ekibinden sezonda 33 milyon TL kazandığı ortaya çıktı.

BAŞARILARI:
2009: Almanya Kupası (Werder Bremen)

2009: Almanya Süper Kupası (Werder Bremen)

2009: Avrupa U-21 Şampiyonluğu (Almanya U-21)

2010: FIFA Dünya Kupası üçüncülüğü (Almanya)

2011: İspanya Kral Kupası (Real Madrid)

2012: La Liga Şampiyonluğu (Real Madrid)

2012: İspanya Süper Kupası (Real Madrid)

2014: FIFA Dünya Kupası Şampiyonluğu (Almanya)

Fenerbahçe'ye transfer olacağı iddia edilen Mesut Özil, uzun süredir aşk yaşadığı Türkiye güzeli Amine Gülşe ile evlilik hazırlıkları yapmaya başladı.


Küçükken arkadaşlarına göstermeye utandığı kötü bir evde yaşayan Mesut Özil, şimdi yılda 33 milyon TL kazanıyor. Ünlü futbolcu, Londra'da 46 milyon TL'lik bir malikanede lüks içinde yaşayıp, milyonluk araçlara biniyor.


Amne Gülşe