Engel tanımadı

Milli yüzücü down sendromlu Caner Ekin, kendisi gibi özel çocuklara sporu tavsiye etti. İddialı konuşan sporcu “Bize imkan verin. Mars’a bile gideriz” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2017 Güncelleme 22 Mart 2017, 00:00
Engel tanımadı

İÇİNDEKİLER

Down sendromlu Caner Ekin (35), yüzme sporundaki başarısıyla herkesi derinden etkiledi. Milli yüzücü olan ve başarılarıyla göğsümüzü kabartan Ekin, İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçip adından sıkça söz ettirdi. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle kendisi gibi özel arkadaşlarının gününü kutlayan Caner, herkese sporun içerisinde yer almasını tavsiye etti. 30 yıldır spor yaptığını belirten Caner'in sözleri ise oldukça iddialıydı.

HEDEFİM MANŞ!
Spor sayesinde kendisine güveninin arttığını söyleyen Ekin, şunları anlattı: "Artık çok daha sağlıklı bir vücudum var. Tüm özel çocuklara spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Yüzmede kendime yeni hedefler koydum. Bir sonraki hedefim Manş Denizi'ni geçmek. İstanbul Boğazı'nı geçeceğime de kimse inanmamıştı. Yüzmedeki hedeflerim bitmedi, bitmeyecek. Şampiyonum ve öyle de kalacağım. Bize imkan verin Mars'a gidelim." Caner Ekin'in 16 yıldır antrenörlüğünü yapan Osman Akdemir ise sporun özel çocukların hayatında çok önemli olduğunu söyledi. Akdemir, "Spor sayesinde özel sporcularımızın özgüvenleri yerine geliyor ve toplum içinde kendilerine daha rahat yer bulabiliyorlar" dedi.