MEB ve Bakan Yusuf Tekin neden hedefte? CHP’nin örtmeye çalıştığı gerçek
Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Yusuf Tekin CHP'nin hedefinde... Son olarak "LGS’de soru sızdırma" ve "imam hatip ayrıcalığı" iddiaları muhalefet tarafından ortaya atıldı. İYİ Partili Çömez’in 36 birincilik iddiası çürütüldü, ders kitabı maliyetleri hakkındaki CHP’ye yakın medya haberleri de asılsız çıktı. Peki CHP'nin perde arkasında gizlemeye çalıştığı asıl rahatsızlık eğitim sistemindeki köklü değişim mi?
Cumhuriyet Halk Partisi'nin başını çektiği muhalefetin hedefinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakaf Yusuf Tekin var...
Özellikle LGS sonuçları sonrasında CHP ve İYİ Parti cephesinden gelen "soru sızdırma" ve "imam hatip okullarına ayrıcalık" iddiaları kamuoyunun gündemine oturdu. Ancak iddiaların birçoğu, Milli Eğitim Bakanlığı ve kurumlar tarafından kısa sürede yalanlandı.
36 BİRİNCİ VAR DEDİKLERİ OKULDA BİRİNCİ YOK
Tartışmaların fitilini ateşleyen açıklama, İYİ Partili Turhan Çömez'in sosyal medya paylaşımıyla başladı. Çömez, Bursa'daki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu'ndan 36 öğrencinin 500 tam puan aldığını öne sürdü. Ancak Kentte yalnızca 20 öğrencinin tam puan aldığı, bu öğrencilerin de farklı okullarda eğitim gördüğü bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Bahsi geçen okuldan tam puan alan hiçbir öğrencinin bulunmadığı bildirildi.
DERS KİTAPLARI ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU
Bir diğer tartışma, CHP'ye yakınlığıyla bilinen bazı gazeteciler tarafından dillendirilen ders kitabı maliyetleri üzerineydi. Nefes Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, ders kitaplarının tanesinin 6,70 TL maliyetle basıldığını, toplamda ise 3 milyar TL harcandığını iddia etti. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, bu rakamların gerçeği yansıtmadığını, söz konusu kitapların ihale öncesi deneme baskıları olduğunu ve maliyetlerin enflasyonla orantılı bir şekilde seyrettiğini açıkladı.
İddialar yalanlanmasına rağmen CHP ve güdümündeki medya hem Bakan Yusuf Tekin'i hem de Milli Eğitim Bakanlığını hedef almaya devam ediyor.
YUSUF TEKİN NEDEN HEDEFTE, ASIL SEBEP MAARİF MODELİ Mİ?
Tüm bu tartışmalar, kamuoyunda önemli bir soruyu gündeme getirdi... Bakan Tekin'in hedef alınmasının sebebi Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli mi?
Tekin'in öncülüğünde yürürlüğe konan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında hazırlanan yeni müfredat; Türk-İslam düşünce geleneğine yaslanan, evrensel bilimsel ilkelerle uyumlu, milli ve manevi değerleri merkeze alan bir eğitim anlayışı sunuyor. CHP'nin uzun yıllar savunduğu seküler ve ideolojik öğretim modeliyle taban tabana zıt bu yaklaşım, muhalefet cephesinde ciddi rahatsızlık yaratmış durumda.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sadece müfredatla değil, öğretmen yetiştirme sisteminde de köklü değişiklikler yaptı. 1940'lı yıllarda temelleri atılan Köy Enstitüsü mantığının yerini, bugün Milli Eğitim Akademisi alıyor. Bu akademi, öğretmenlik mesleğini daha disiplinli ve donanımlı hale getirmeyi amaçlarken, aynı zamanda ideolojik eğilimlerden arındırılmış yeni bir öğretmen profili oluşturmayı hedefliyor.
CHP'Yİ RAHATSIZ EDEN GERÇEKLER
CHP'nin bu reformlaradan rahatsız olduğu ve tepkinin sadece yöntemle ilgili değil, temsil edilen değerlerle de ilgili olduğu konuşuluyor... Yusuf Tekin, Anadolu insanının değerlerini, inancını ve kültürel mirasını eğitim sistemine taşıyan bir çizgi izliyor. Bu yaklaşım, yıllarca "laiklik" olgusunu bir silah olarak kullanıp milletin inancı ve manevi değerlerini bastıran kesimlerde ideolojik bir kırılma yaratıyor.
CHP ne kadar hedef alsa da gerek Maarif Modeli gerek öğretmen yetiştirme alanında atılan adımlar, geniş halk kesimlerinden destek buluyor.
YUSUF TEKİN'İN ÇIKIŞLARI
Yusuf Tekin'in sadece bir bakan olarak değil, aynı zamanda siyaseten etkin bir figür olarak da muhalefetin hedefinde olduğunu belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik yaptığı eleştiriler, CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB ve bazı belediyelerdeki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını gündeme taşıması Bakan Tekin'i ideolojik ve siyasi cephelerin ortak hedefi haline getiriyor.
FETÖ'NÜN DE ACISI VAR
Tüm bunlarla beraber Yusuf Tekin'in 2013'de MEB Müsteşarı olduğu dönemde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine FETÖ'nün militan yetiştirme yuvası olan dersaneleri kapatması, MEB içindeki FETÖ'cü yapıyı 2013'te tasfiye etmeye başlaması FETÖ'nün de hedefinde Tekin'in olmasına neden oluyor.

BAKAN TEKİN'DEN "MAARİF MODELİ" PAYLAŞIMI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin sosyal medyadan bir paylaşım yaptı.
Tekin, milli ve manevi değerlere sahip, erdemli ve farklı becerilerle donatılmış bir nesil yetiştirildiğini vurguladı.
Bakan Tekin paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Bakanlık olarak gayemiz, hızla değişen dünyada her alanda rekabet edebilecek nitelikte ve donanımda güçlü bireyler yetiştirmektir. Çağın ihtiyaçlarına uygun, esnek ve yenilikçi eğitim sistemimizle akademik bilginin yanında millî ve manevi değerlere sahip, erdemli ve farklı becerilerle donatılmış bir nesil yetiştiriyoruz."
Bakan Yusuf Tekin'in X paylaşımı
MESELE LGS DEĞİL ÇOCUKLAR HİÇ DEĞİL
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Betül Sayan Kaya da bu noktalara dikkat çekerke önemli bir tespitte bulundu.
Kaya şunları söyledi:
"Mesele LGS değil. Çocuklar hiç değil… Muhalefetin LGS ile ilgili her sorusuna cevap verdik; iddialarının her birinin yalan olduğunu ortaya koyduk. Ancak utanıp özür dileyecekleri yerde, yeni yalanlar söylediler. Bu durum gösteriyor ki mesele LGS değil; mesele, CHP'nin 1940'tan sonra kurduğu öğretmen yetiştirme sisteminin, Bakanımız Yusuf Tekin döneminde kurulan Millî Eğitim Akademisi ile değiştirilmesidir. Yine bu durum gösteriyor ki mesele, CHP'nin 1940'larda oluştuduğu ve bugüne kadar yapılan değişikliklerle yamalı bohçaya dönen eğitim müfredatının; yerli, millî, Batı özentiliğinden uzak, köklerine bağlı, geleneklerini yargılamadan geleneklerine sahip çıkıp geleceği inşa edecek evrensel düşünceyi önceleyen ve özgürlükçü bir şekilde "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile değiştirilmesidir. Başta CHP olmak üzere muhalefetin Sayın Yusuf Tekin'e saldırmasının asıl nedeni budur."



