Derbide kazanan Fenerbahçe!

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy'de Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip Van Persie'nin kaydettiği 2 golle mücadeleden 2-0 galip ayrıldı.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 20 Kasım 2016, 23:03
Derbide kazanan Fenerbahçe!

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında yapılan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sarı-lacivertli takımın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Ülker Stadı'nda oynanan mücadelede Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 45. ve 78. (pen) dakikalarda Robin van Persie kaydetti.

Bu galibiyetle puanını 21'e çıkaran Fenerbahçe, Galatasaray'ın önünde 3. sıraya yükseldi. Galatasaray ise 20 puanla 5. sırada kaldı.

FENERBAHÇE GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında derbi maçta Galatasaray'ı 2-0 yenerek ligde üst üste 4. galibiyetini aldı.

Sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'nda yapılan maçın ilk yarısının son dakikasında Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin şık golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Fenerbahçe, kazandığı penaltıyı Hollandalı yıldızıyla 78. dakikada gole çevirdi ve durumu 2-0'a getirdi. Rakibine maç boyunca net bir gol fırsatı tanımayan Fenerbahçe, mücadeleden galip ayrıldı.

Puanını 21'e yükselten Fenerbahçe, haftayı averajla 3. sırada tamamladı.

FENERBAHÇE'DE ÇIKIŞ SÜRÜYOR
Tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaparak ilk 3 haftada sadece 1 puan alan Fenerbahçe, son 8 lig maçında kaybetmedi.

Fenerbahçe, söz konusu 8 haftada 6 galibiyet ve 2 beraberlikle topladığı puanlarla, şampiyonluk yarışında var olduğunu gösterdi.

8 PUAN FARKI KAPATTI, 1 PUAN ÖNÜNE GEÇTİ
Fenerbahçe, Süper Lig'in 7. haftasında 8 puan gerisine düştüğü Galatasaray'ın, derbi galibiyetiyle 11. haftada 1 puan önüne geçti.

Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe'nin 9, namağlup Galatasaray'ın ise 17 puanı bulunuyordu. Sarı-lacivertliler, ligde 7. haftadan sonra üst üste 4 galibiyet elde ederek, sarı-kırmızılı ekibi geride bıraktı.

FENERBAHÇE, GALATASARAY'I 3 MAÇ SONRA YENDİ
Fenerbahçe, Galatasaray'ı 3 maç sonra mağlup etmeyi başardı.

Geçen sezon ligde rakibiyle oynadığı 2 maçta da berabere kalan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde ise Galatasaray'a 1-0 yenilmişti.

Rakibini bundan önce 8 Mart 2015'te Kadıköy'de Süper Lig maçında 1-0 yenen Fenerbahçe, 19 ayı aşkın bir süre sonra Galatasaray karşısında galip geldi.

FENERBAHÇE, GALATASARAY'A LİGDE 4 MAÇTIR YENİLMİYOR
Fenerbahçe, Galatasaray'la oynadığı son 4 lig maçını da kaybetmedi.

Galatasaray, sarı-lacivertlileri son olarak 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Arena'da 2-1 yenmişti. Daha sonra iki takımın ligde oynadığı 4 maçın ikisini Fenerbahçe kazandı, iki karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

VAN PERSİE'DEN GOLLERE DEVAM
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie,Galatasaray filelerini iki kez havalandırdı ve ligde üst üste 3. maçında da gol atma başarısı gösterdi.

Son iki haftada Kardemir Karabükspor'a 2, Akhisar Belediyespor'a da 1 gol atan Van Persie, derbiyi de boş geçmedi. Derbide 45. dakikada takımını öne geçiren Van Persie, 78. dakikada da kazanılan penaltıda topu ağlara göndererek gol sayısını 6'ya yükseltti. Van Persie son 3 haftada ise 5 gol kaydetti.

Geçen sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olan Van Persie, Beşiktaş'tan sonra Galatasaray derbisinde de gol sevinci yaşadı. Geçen sezon deplasmanda Beşiktaş'a 3-2 kaybedilen maçta bir gol atan Van Persie, sarı-kırmızılı fileleri de iki kez havalandırarak Fenerbahçeli taraftarları mutlu etti.

SEZONUN TARAFTAR REKORU KIRILDI
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde sezonun taraftar rekoru kırıldı.

Karşılaşmayı 44 bin 754 biletli seyirci izledi. Bundan önceki en yüksek seyirci sayısına, 42 bin 748 taraftarla Türk Telekom Arena'daki Galatasaray-Trabzonspor maçında ulaşıldı.

FUTBOLCULAR GALİBİYETİN SEVİNCİNİ TARAFTARLA YAŞADI
Fenerbahçeli taraftarlar galibiyet sevincini maçtan sonra uzun süre taraftarlarıyla yaşadı.

Maçtan sonra orta sahada toplanan futbolcular, taraftarlarla tezahürat yaptı. Daha sonra uzun süre sahadan ayrılmayan futbolcular, tek tek tribünleri gezerek taraftarı selamladı.

GERGİNLİK OLMADI
Kadıköy'de 6 yıl sonra Galatasaray taraftarının geldiği derbi maçta gerginlik yaşanmadı.

İki takım taraftarları da maç boyunca takımlarına destek oldu. Taraftarlar zaman zaman birbirleri aleyhine tezahüratta bulunsa da derbi olaysız bir şekilde tamamlandı.

VOLKAN DEMİREL YİNE DERBİ KAYBETMEDİ
Fenerbahçe, Volkan Demirel'in Ülker Stadı'nda Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi.

Tecrübeli kaleci, Kadıköy'de Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı forma giydiği 26 maçta, 18 galibiyet ve 8 beraberlik yaşadı.

Fenerbahçe, Volkan Demirel'in Ülker Stadı'nda Galatasaray'a karşı kaleyi koruğu 15 maçın 10'unu kazanırken, 5'inde ise berabere kaldı. Volkan bu maçlarda kalesinde 9 gol gördü.

Sarı-lacivertli takım, tecrübeli kalecinin Kadıköy'de görev aldığı 11 Beşiktaş maçının 8'ini kazanırken, 3'ünden ise beraberlikle ayrıldı. Volkan Demirel, bu maçlarda da 7 gol yedi.

SON 4 SEZONDA EV SAHİPLERİ YENİLMEDİ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Lig'de son 4 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar mağlup olmadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 2-0, 2014-2015'te 1-0 galip geldi, geçen sezon ise 1-1 berabere kaldı. Bu yıl da Fenerbahçe rakibini yendi.

Galatasaray ise Türk Telekom Arena'da 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014'te 1-0, 2014-2015'te 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti, geçen sezon ise golsüz beraberliği bozamadı.

DE SOUZA BEĞENİ TOPLADI
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, derbide ortaya koyduğu performansla beğeni topladı.

Mehmet Topal'ın yokluğunda orta sahada Roman Neustaedter'le forma giyen De Souza, derbide gösterdiği etkili performansla taraftarın sık sık alkışını aldı.

Galatasaray ataklarını orta sahada ilk karşılayan isim olan De Souza, hücuma çıkışlarda da yaptığı tek paslarla takımını rahatlattı.

SALİH UÇAN 9 MAÇ SONRA
Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Salih Uçan, Süper Lig'de 9 maç sonra forma giydi.

Ligin ilk haftasında Medipol Başakşehir karşısında 90 dakika oynayan Salih, daha sonraki 9 müsabakada formaya hasret kalmıştı.

Derbinin 90+1. dakikasında Alper Potuk'un yerine oyuna giren Salih, forma hasretini Galatasaray karşısında sonlandırdı.

LENS OLMADAN İLK GALİBİYET
Fenerbahçe, bu sezon Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens'in olmadığı bir maçta ilk kez galip geldi.

Transferi gerçekleşmediği için ligin ilk iki haftasında oynayamayan Lens, sakatlığı nedeniyle de bu derbiyle 3 karşılaşma kaçırdı. Ligin ilk 10 haftasında Lens'in oynamadığı 4 maçta Fenerbahçe, 1 yenilgi ve 3 beraberlik aldı. Bu kötü istatistiği Fenerbahçe, Galatasaray derbisiyle bozarak Hollandalı yıldızı olmadan ilk galibiyetini elde etti.

Sarı-lacivertliler, Lens'in oynadığı 6 lig maçında ise 5 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı.

CÜNEYT ÇAKIR'DAN 8 SARI KART
FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, derbide 8 sarı kart gösterdi.

Galatasaray'dan 6, Fenerbahçe'den de 2 ismi sarı kartla cezalandıran Çakır, zaman zaman iki takım futbolcularının da tepkisini çekti.

SKRTEL CEZA SINIRINDA
Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Martin Skrtel, sarı kart ceza sınırına geldi.

Ligde Medipol Başakşehir, Atiker Konyaspor ve Galatasaray maçlarında sarı kart gören Slovak stoper, bir kez daha sarı kart alırsa cezalı duruma düşecek.

DERBİYE ÖZEL TİŞÖRT SATIŞA ÇIKTI
Fenerbahçe Kulübü, derbi maçtan önce hazırlattığı özel tişörtü, karşılaşmanın hemen ardından satışa çıkardı.

Stat ekranlarından, "Sonucu belli derbiye özel, önceden hazırlanan tişörtler satışta" duyurusu yapıldı. Tişörtün üzerinde ağlayan bir aslan resmi ve "Hello Kity, 20.11.2016 Kadıköy" yazısı yer aldı.

CİMBOM 4 HAFTADA 3 YENİLGİ ALDI
Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Galatasaray, son haftalardaki düşüşünü devam ettirdi.

Müsabakada Van Persie'nin 45 ve penaltıdan 78. dakikalardaki gollerini önleyemeyen sarı-kırmızılı ekip, son 4 lig maçındaki 3. yenilgisini yaşadı.

Ligin 8. haftasında evinde Trabzonspor'a 1-0 yenilen Galatasaray, 9. haftada Adanaspor'u rakip sahada 1-0 yenmesine karşın, son 2 maçında Medipol Başakşehir'e 2-1, Fenerbahçe'ye de 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Sarı-kırmızılılar, son 4 maçta 12 puan kaybetti.

Rakibine karşı 17 yıldır deplasmanda kazanamayan sarı-kırmızılı ekip, bu kötüyü serinin de devam etmesini engelleyemedi.

DEPLASMANDA İLK YENİLGİ
Galatasaray, Fenerbahçe karşısında aldığı sonuçla bu sezon ligdeki ilk deplasman mağlubiyetini yaşadı.

Dış saha maçlarında bu sezon Akhisar Belediyespor (3-1), Kayserispor (1-1), Beşiktaş (2-2), Gençlerbirliği (1-0) ve Adanaspor (1-0) ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekip, sadece Fenerbahçe deplasmanından puan çıkaramadı.

FENERBAHÇE'YE GEÇİLDİ
Derbi maçta aldığı yenilgiyle zirve yarışında büyük darbe alan Galatasaray, rakibine de geçildi.

Sezona iyi bir başlangıç yapamayan sarı-lacivertli takım, son haftalardaki çıkışını Galatasaray önünde de devam ettirirken, sarı-kırmızılıları 11. hafta itibariyle puan olarak geride bıraktı.

Haftaya Fenerbahçe'nin 2 puan önünde 20 puanla giren sarı-kırmızılılar, 11. hafta sonunda rakibinin 1 puan gerisine düştü.

SİNAN GÜMÜŞ'LE 45 DAKİKA
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 1-0 yenik tamamlanan ilk yarının ardından Sinan Gümüş'ü kenara aldı.

Maça Sinan Gümüş'ü ilk 11'de başlatan Hollandalı teknik adam, bu oyuncunun ilk yarıda vasatı aşamayan performansının ardından oyuncu değişikliğine gitti.

İkinci yarıda Sinan Gümüş'e şans vermeyen Riekerink, yerine Yasin Öztekin'i oyuna sürdü.

Adanaspor maçında oyundan alınmasına tepkisi nedeniyle kadro dışı kayan Yasin, Medipol Başakşehir karşısında oynayamazken, derbide yeniden sahadaki yerini almış oldu.

EREN DERDİYOK BAYILDI
Karşılaşmanın 68. dakikasında Eren Derdiyok, Fenerbahçe'nin serbest vuruş kullandığı pozisyonda kendi ceza sahası içinde takım arkadaşı Serdar Aziz'in dirseğinin başına isabet etmesi nedeniyle baygınlık geçirdi.

Eren Derdiyok'un yaşadığı sakatlığı fark etmeyen takım arkadaşları atağa çıkarken, daha sonra oyuncunun yerde hareketsiz kaldığının anlaşılması üzerine, saha içine sağlık ekibi davet edildi.

Oyuncuya ilk müdahalesini kulüp doktoru Yener İnce yaptı. Hareketsiz yerde yatmayı sürdüren Eren, daha sonra sedyeyle saha kenarına alındı.

Bu oyuncunun yerine 72. dakikada Cavanda oyuna dahil oldu.

SERDAR AZİZ'İN ŞANSSIZLIĞI
Fenerbahçe karşısında sarı-kırmızılı formayla ilk lig maçına çıkan Serdar Aziz, şanssız bir gün geçirdi.

Maçta başarılı bir performans ortaya koyan ve kritik müdahalelerde bulunan Serdar Aziz, 77. dakikada De Sousa'yı ceza sahası içinde düşürerek penaltıya sebep verdi.

Müsabakadaki performansı göz doldursa da önemli bir hata yapan Serdar Aziz, takımının ikinci golü yemesine sebep oldu.

CAROLE CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Galatasaraylı futbolcu Lionel Carole, derbi maçta sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

Ligde Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir maçlarının ardından Fenerbahçe karşısında sarı kart gören Carole, 12. haftadaki Bursaspor müsabakasında forma giyme şansını kaçırdı.

EREN'İN GOL HASRETİ DEVAM ETTİ
Sarı-kırmızılı futbolcu Eren Derdiyok'un gol hasreti derbide de devam etti.

Lige iyi başlayan ve ilk 5 maçta rakip fileleri 5 kez havalandıran Eren, son 6 maçta da skor üretemeyerek kötü bir seriye imza attı.

Derbide sarı-kırmızılı ekibin en önemli gol silahı olarak gösterilen Eren, pozisyona dahi giremedi.

TARAFTARLAR MORAL VERDİ
Galatasaray taraftarları, 2-0 kaybedilen derbi müsabakasının ardından Galatasaray takımına moral verdi.

Taraftarlar, maç sonunda oyuncuları tribüne çağırarak alkışladılar.