Küme düşen takımlar belli oldu!

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son hafta maçları sonrası Medicana Sivasspor ve Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu'nun ardından küme düştü.

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 19 Mayıs 2016, 22:32
Küme düşen takımlar belli oldu!

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'e veda edecek 2 ekibi belli belirleyecek 3 müsabakada 6 takım karşı karşıya geldi.

GAZİANTEPSPOR LİGDE KALDI
Ligde kalmak için yalnızca 1 puana ihtiyacı olan ve diğer takımlara oranla ligde kalma ihtimali daha yüksek olan Gaziantepspor, son hafta maçında Antalyaspor'u 1-0 yenmeyi başardı. Muhammed İldiz'in golüyle Antalya'yı mağlup eden Sergen Yalçın'ın ekibi kendi göbeğini kendi kesti ve üçlü averaj ihtimalini devre dışı bırakarak yoluna Süper Lig'de devam ettiğini ilan etti.

ESKİŞEHİRSPOR'DA 8 SEZON SONRA HÜZÜN
Eskişehirspor'un lige tutunabilmesi için Gençlerbirliği karşısında galip gelmesinin yanı sıra, Medicana Sivasspor'un kazanıp, Gaziantepspor'un yenilmesi gerekiyordu.Es-Es son hafta maçında Gençlerbirliği'ne 3-1 mağlup olunca sezonu 30 puanla 17. sırada tamamladı ve PTT 1.Lig'in yolunu tuttu. Eskişehirspor, 2008 yılında yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de 8 sezonluk maceranın ardından veda etti.

YİĞİDO F.BAHÇE MAÇIYLA VEDA ETTİ
Süper Lig'de 2008-09 sezonunda şampiyonluk yarışı veren ve 2'incilik derecesi bulunan Sivasspor'un vedası milyonlarca taraftarını üzdü.
Sezonun son maçında sahasında Fenerbahçe'yle karşılaşan Yiğidolar, güçlü rakibiyle 2-2 berabere kaldığı maç sonrası 2005 sezonundan beri Süper Lig'e veda etti. Sezonu 32 puanla 16. sırada tamamlayan YiğidolarPTT 1.Lig'in yolunu tuttu.

.