Tur umutları son maça kaldı

Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Skenderbeu'i Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 mağlup ederek gruplardan çıkma şansını son maça taşıdı.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2015, 22:05
Tur umutları son maça kaldı

İÇİNDEKİLER

UEFA Aavrupa Ligi H Grubu 5. maçında Olimpiyat Stadı'nda Skenderbeu'i ağırlayan Beşiktaş, Cenk Tosun'un golleri ile güldü. Bu sonuçla Beşiktaş, Avrupa da çıktığı son 6 maçta ilk defa iki gol atma başarısı gösterdi. Diğer yandan Moskova'da oynanan Lokomotiv Moskova-Sporting Lizbon maçında Portekizli ekip sahadan galip ayrılınca Beşiktaş gruplardan çıkma şansını Lizbon deplasmanına bırakmak zorunda kaldı.

Beşiktaş, seyircisi önünde mutlak galibiyet hedefiyle çıktığı karşılaşmanın ilk bölümünde kontrolü elinde bulundurmasına rağmen rakip kalede istediği pozisyonları üretemedi. Rakibinin hızlı geliştirdiği birkaç atakta kalesinde tehlike de yaşayan siyah-beyazlı ekip, özellikle sol kanattan geliştirdiği ataklarla etkili oldu. Beşiktaş, Cenk Tosun'un 35. dakikada attığı golle maçın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Kartal, rakip kalede yine pozisyon üretmekte zorlandı. Özellikle sol kanattan Gökhan Töre ile geliştirdiği net gol pozisyonlarında yararlanmakta zorluk çekti. Yine sol kanattan Gökhan Töre'nin geliştirdiği pozisyonu Cenk Tosun tamamladı ve sahadan 2-0 üstünlükle ayrıldı.

Bu sonuçla H Grubu'nda 9 puanla liderliğe yükselen Beşiktaş, bir üst tura çıkma şansını Lizbon deplasmanına taşıdı. Skerderbeu ise 3 puanla son sırada kaldı. Lokomotiv Moskova 8, Ssporting Lizbon ise 7 puana yükseldi.