Kartal zirveyi sevdi

Beşiktaş, Sivaspor engelini 2 golle geçti. Maçta cömertçe fırsatlar harcayan siyah-beyazlılar, Gomez (pen) ve Oğuzhan Özyakup'un golleriyle rakibini mağlup ederek bir günlüğüne F.Bahçe'ye devrettiği liderlik koltuğunu geri aldı, G.Saray'la arasındaki farkı da 7 puana çıkardı.

Giriş Tarihi 22 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 22 Kasım 2015, 21:20
Kartal zirveyi sevdi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Medicana Sivasspor'u ağırladı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmayı 1-0 kazanan siyah-beyazlılar liderliğini korudu. Mario Gomez'in 44'teki penaltı golüyle öne geçen siyah-beyazlılar, Oğuzhan Özyakup'un Bursa'ya attığı golün kopyasıyla 90+2'de skoru belirledi: 2-0

G.SARAY'LA FARK 7'YE ÇIKTI
Zorlu dönemeci kayıpsız dönen Şenol Güneş'in ekibi puanını 29'a çıkardı. Fenerbahçe'nin 2 puan önünde liderliğini sürdüren siyah-beyazlılar Galatasaray'la olan puan farkını ise 7'ye çıkardı. Hafta içinde Avrupa Ligi'nde Skenderbeu ile karşılaşacak siyah-beyazlılar gelecek hafta sahasında Akhisar ile oynayacak.

BEŞİKTAŞ FIRTINA GİBİ GİRDİ
Maça hızlı başlayan siyah-beyazlılar, 4 ve 11. dakikalar arası 3 net fırsatı harcadı. 4. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında, ceza sahasında Sosa topu Olcay Şahan'a indirdi. Bu futbolcunun vuruşu istediği gibi olmadı ve kaleci Setkus, savunmanın kontrolünde meşin yuvarlağa sahip oldu.

9. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahasında uygun durumda topla buluşan Olcay Şahan'ın yerden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

11. dakikada Gomez ile verkaç yapıp sağ çaprazdan ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Sosa'nın dar açıdan vuruşunda, top uzak kale direğinin dibinden dışarı çıktı.

KARTAL PENALTI GOLÜYLE ÖNE GEÇTİ
42. dakikada Hutchinson, ceza sahasında Adem Koçak'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi. 44. dakikada penaltı atışını kullanan Gomez, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Bu sezon ilk penaltı golünü atan Alman golcü Süper Lig'deki gol sayısını da 10'a çıkardı.

Beşiktaş, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

SİVASSPOR PENALTI BEKLEDİ
50. dakikada Aatif Chahechouhe kaleciyle karşı karşıya pozisyonda ağır kalınca gerilerden gelen Rhodolfo kritik bir müdahaleyle rakibinin pozisyonunuz bozdu. Yerde kalan Chachechuhe ve Sivasspor kulübesi penaltı bekledi. Sivasspo hocası Okan Buruk 4. hakeme şiddetli itirazlarda bulunurken Beşiktaş kulübesi de ayaklanarak o bölgeye yönelince sahada kısa süreli gerginlik yaşandı. Teknik Direktör Şenol Güneş'in Okan Buruk'a karşı oldukça agresif olması dikkat çekti.

MARİO GOMEZ NET FIRSATLAR HARCADI
Siyah-beyazlılar maçın son bölümünde farkı açabileceği pozisyonları buldu ancak Mario Gomez kendisinden beklenen son vuruşları yapamadı. Alman golcü, 69 ve 75. dakikalarda Ricardo Quaresma'nın servislerinde kaleci Ernestas Setkus'u geçemedi. Gomez, 81. dakikada yerini Cenk Tosun'a bıraktı.