Almanya'da terör alarmı!

Almanya- Hollanda hazırlık maçı 'bombalı saldırı' istihbaratı üzerine güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Karşılaşmayı Almanya Başbakanı Angela Merkel de izleyecekti... Bunun yanısıra Hannover'de bir rock konserinin gerçekleştirileceği stadyumun da bomba alarmı gerekçesiyle boşaltıldı​ğı öğrenildi.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 17 Kasım 2015, 23:58
Almanya’da terör alarmı!

İÇİNDEKİLER

Almanya ile Hollanda arasında oynanması planlanan hazırlık maçı bomba ihbarı nedeniyle iptal edildi. Almanya'nın Hannover kentinde yerel saat ile 20.45'de başlayacak olan Almanya - Hollanda maçı öncesi terör alarmı verildi. Özel maçın başlamasına 1 saat 15 dakika kala karşılaşma bomba şüphesi üzerine iptal edildi. Polis stadyumda bulunan seyircilere stadyumu panik yapmadan boşaltmaları anonsu yaptı. Anonstan hemen sonra binlerce seyirci stadyumdan dakikalar içinde ayrıldı.

HDI ARENA YOLLARI KAPATILDI
Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe, çok ciddi bir bomba ihbarı üzerine maçı iptal ettiklerini açıkladı. Karşılaşmanın iptal edilmesinden ve seyircilerin stadyumdan tahliyesinden sonra HDI Arena'ya giden tüm yollar otomobil ve yayalara kapatıldı. Polis, basın mensupları da dahil kimseyi stadyuma yaklaştırmadı. Güvenlik güçleri stadyum içinde ve çevresindeki tüm araçlarda bomba araması yaptı.


POLİS GÜN BOYUNCA STAT ÇEVRESİNDE KUŞ UÇURTMADI
Almanya ile Hollanda arasında oynanacak olan hazırlık maçı nedeniyle Alman polisi gün boyu geniş güvenlik önlemleri aldı. Karşılaşmanın oynanacağı HDI Arena çevresinde gün boyu polisler devriye gezdi. Yaklaşık 1000 polis görev aldı. Almanya - Hollanda maçı nedeniyle 35 bin dolayında bilet satıldığı öğrenildi.

HALKIN GÜVENLİĞİ DAHA ÖNEMLİ
Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius yaptığı açıklamada karşılaşmayı son dakikada gelen bomba ihbarı üzerine iptal ettiklerini söyledi. Maçın iptal edilmesine üzüldüklerini dile getiren Pistorius, "Halkın güvenliği her şeyden önemli" dedi. Bakan konuyla ilgili ilerleyen saatlerde daha geniş bir açıklama yapacaklarını duyurdu.

CANLI BOMBA ARANDI
Resmi makamlar açıklamasa da polis stadyumda canlı bomba aradı. Gelen ciddi ihbar üzerine polis stat içinde ve dışında hem bomba, hem de canlı bomba aradı. Polisin stat içindeki araması devam ediyor.

Bu arada Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de konuşla ilgili yaptığı açıklamada, "Herhangi bir bomba bulunmadı, gözaltı da yok" ifadelerini kullandı.


Polis ekipleri HDI Arena'nın içinde bomba araması yapıyor

KONSER DE İPTAL EDİLDİ
Almanya'nın Hannover kentinde konser verilen 14 bin seyirci kapasiteli TUI Arena, bomba alarmı nedeniyle alınan güvenlik kararı gerekçesi ile boşaltıldı.