Trabzonspor'da "kabus" sürüyor

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 1-0 yenilen Trabzonspor, kötü gidişini sürdürdü.

Giriş Tarihi 07 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 07 Kasım 2015, 18:49
Trabzonspor’da kabus sürüyor

İÇİNDEKİLER

Son dönemde ligde başarısız sonuçların yanı sıra geçen hafta Gaziantepspor ile oynadığı maçın ardından çıkan olaylar sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ağır cezalar alan bordo-mavililerin yüzü Medipol Başakşehir maçında da gülmedi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 3. dakikasında Yalçın Ayhan'ın attığı golle 1-0 geriye düşen Trabzonspor, maçın büyük bölümünde iyi bir performans ortaya koyamadı.

Karşılaşmanın sadece son bölümünde baskılı oynayan ve bir de penaltı atışından yararlanamayan bordo-mavili ekip, sahadan puansız ayrıldı.

7 MAÇTA 17 PUAN KAYBETTİ

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'deki son 7 maçından sadece 4 puan çıkartabildi.

Ligin ilk 4 haftasını 3 galibiyet ve bir beraberlikle geçen bordo-mavili ekip, daha sonra oynadığı 7 maçın 5'ini kaybetti, birini kazandı, birinden de berabere ayrıldı.

Bu süreçte Galatasaray'a 1-0, Osmanlıspor'a 3-1, Torku Konyaspor'a 2-1, Mersin İdmanyurdu'na 3-2 ve Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olan Trabzonspor, Sivasspor'u 2-0 yendi ve Gaziantepspor ile 2-2 berabere kaldı.

Son 7 maçta 17 puan kaybeden Karadeniz ekibi, ligde 14 puanda kaldı.

CARDOZO PENALTI KAÇIRDI
Trabzonspor, Oscar Cardozo'nun maçın uzatma bölümünde kullandığı penaltı atışından gol çıkartamadı.

Müsabakanın 90+3. dakikasında Yusuf Erdoğan, kaleci Volkan Babacan'ın müdahalesiyle yerde kalınca, bordo-mavili ekip penaltı kazandı.

Penaltı atışını kullanan Cardozo, meşin yuvarlağı yandan auta göndererek, takımına son anda bir puan kazandırma fırsatından yararlanamadı.

VOLKAN VE YALÇIN'A YABANCI MADDE İSABET ETTİ
Karşılaşmada Trabzonsporlu taraftarların bulunduğu tribünden atılan yabancı maddeler Medipol Başakşehir kalecisi Volkan Babacan ile Yalçın Ayhan'a isabet etti.

Mücadelenin 57. dakikasında Volkan Babacan ceza sahasında sırtına gelen yabancı madde sebebiyle yerde kaldı. Bu sırada oyun dururken, aynı bölgeye gelen Yalçın Ayhan'a da yabancı madde atıldı.

Hakem Fırat Aydınus'un isteğiyle Trabzonspor kaptanı Onur Kıvrak, taraftarları sakin olmaya çağırırken aynı anda yapılan anonsla taraftarlar uyarıldı.

Bordo-mavili takımlar, maçta zaman zaman yaptıkları tezahüratlarla Trabzonspor Kulübü yönetimi ile teknik direktör Şota Arveladze'yi istifaya davet ettiler.

SAKATLIK GEÇİREN MBİA HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ
Karşılaşmada sakatlık geçiren Trabzonsporlu futbolcu Stephane Mbia hastaneye kaldırıldı.

Maçın 50. dakikasında çıktığı hava topunda Badji ile kafa kafaya çarpışarak yere düşen Mbia, kısa süreli bilinç kaybı yaşadı. Pozisyona yakın olan hakem Fırat Aydınus, sağlık heyetini sahaya çağırdı.

Sağlık ekibinin ilk müdahalesi sonrası sedyeyle ambulansa götürülen Kamerunlu futbolcu, hastaneye kaldırıldı.

Mbia'nın yerine 53. dakikada Medjani oyuna dahil oldu.

BAŞAKŞEHİR 4 MAÇTA 10 PUAN TOPLADI
Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'deki son 4 maçında 10 puan kazandı.

Lacivert-turunculu ekip, ligin 7. haftasında Galatasaray'a 2-0 yenildikten sonraki maçlarında Osmanlıspor'u 3-0, Torku Konyaspor'u 4-0, Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti ve Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldı.

Abdullah Avcı'nın takımı, ligde puanını 19 çıkartarak üst sıralarda yer almayı başardı.

Douglas, Badji ve Mehmet Batdal cezalı duruma düştü

Karşılaşmada sarı kart gören Trabzonsporlu futbolcu Douglas Franco ile Medipol Başakşehirli oyuncular Stephane Badji ve Mehmet Batdal cezalı duruma düştü..

Douglas, bordo-mavili ekibin 12. haftada Gençlerbirliği ile sahasında yapacağı maçta, Badji ve Mehmet Batdal da Medipol Başakşehir'in aynı haftada Gaziantepspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.