Fikret Orman'dan Aziz Yıldırım'a sert yanıt

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yüksek divan kurulunda yaptığı açıklamalara tepki göstererek, Yıldırım'ın ayrıştırıcı ve kavgacı bir üslup benimsediğini savundu.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 24 Ekim 2015, 18:10
Fikret Orman’dan Aziz Yıldırım’a sert yanıt

İÇİNDEKİLER

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan yenileme çalışmalarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısına başkan Fikret Orman'ın yanı sıra siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi ve kulüp basın sözcüsü Metin Albayrak ile futbol takımı teknik direktörü Şenol Güneş katıldı.

Toplantıda Orman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın divan kurulunda yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Yıldırım'ın ayrıştırıcı ve kavgacı bir üslup benimsediğini savunan siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Dün Galatasaray başkanının bir açıklaması vardı. Kadıköy'e gitmek istediğinden bahsetti ve sporu yönetenlerin dostluk üzerine mesajlar vermesi gerektiğini ve kavga ortamının kimseye fayda getirmediğini söyledi. Biz, polemiklere girmeyiz, hiçbir camia ile ilgili açıklamalarda bulunmayız. Bu üslubunuzu korumaya çalışıyoruz. Aziz Bey ayrıştırıcı ve kavgacı bir tarz ile geliyor. Bu bize göre bu üslup ve Türk sporunu kaos içine sokmak doğru değil" diye konuştu.

Fikret Orman, Yıldırım'ın Beşiktaş Kulübü ve teknik direktörleri Şenol Güneş hakkındaki sözlerine tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Sokakta gezdiğimde, Fenerbahçeliler, "Aman başkan siz üslubunuzu bozmayın, gittiğiniz yoldan ayrılmayın, Aziz bey ile aynı seviyede konuşmayın" diyorlar. Gündem oluşturup, Beşiktaş'ı bir yerlere çekilmesini yemeyiz. Başka kapıya. Bizimle ilgili bir şey yok. Kimsenin de haddi değildir. Bunlar ayıp şeylerdir. Benim başka bir kulüple ilgili açıklama yaptığımı duydunuz mu? Aziz bey, bir gün 'Süleyman Seba'dan örnek alınsın' demişti. Kendisi alsın. Beşiktaş yönetiminin ne yapacağını söylemesi kimsenin haddine değildir. Herkes kendi önündeki yemeği yesin. Kendi hocasına, maçlarına ve problemlerine baksın."

Yıldırım'ın üslubunun Türk sporuna yakışmadığını ileri süren başkan Orman, "Beşiktaş geçen sezon Fenerbahçe maçından önce Club Brugge ile oynamıştı. Avrupa'da ismi bilinen bir takıma yenildik. Fenerbahçe Kulübü, 'Köy takımından 3 yediniz' diye açıklama yaptı. Böyle bir şey olabilir mi? Molde ne? 26 bin kişinin yaşadığı belde takımı. Bu üsluplar Türk sporuna yakışmıyor. Kimse bizi bu çukurun içine çekmeye çalışmasın. Beşiktaş camiası ve Türk sporu bunu görüyor. Kimin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.

"TESİSLERE 5 MİLYON YATIRIM YAPTIK"
Fikret Orman, Beşiktaş Futbol A Takımı'nın kullandığı BJK Nevzat Demir Tesisleri yenilendiğini vurguladı.

Tesislerde bir yatırıma ihtiyaç duyulduğunu aktaran Orman, "Hocamızın fikirlerini de alarak burayı yaşanabilir hale getirdik. Vodafone Arena'nın zemini hibrit olacak. Aynı antrenman koşullarının oluşması için buraya da yatırım yaptık. Yaklaşık 10 gün içinde takımımız hibrit sahada antrenman yapacak" şeklinde görüş belirtti.

Fikret Orman, tesislerdeki binanın modernize edildiğini, odalar, klimalar, mobilyalar, yemekhane, ofisler ve toplantı odalarının elden geçirildiğini anlatarak, yaklaşık 5 milyon lira yatırım yaptıklarını, gelecek yaz da 3 milyon liranın üzerinde yatırım planladıklarını söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nün meşale yakıldığı için UEFA'dan para cezası aldığına dikkati çeken Orman, siyah-beyazlı taraftarları maça gelme ve duyarlı olmaya davet etti.

Kulübün basınla ilişkisine değinen Beşiktaş Başkanı, gazetecilerin işine saygı duyduklarını belirterek, "Hepiniz bizim kardeşimizsiniz. Size ne kötü laf söyledik ne de bir harekette bulunduk. Hiç kimseye bir gün ne tesisi ne de maçımızı kapatmışızdır" dedi.

"MESSİ AYARINDA FUTBOLCULARIMIZ VAR"
Fikret Orman'ın basına yönelik "Beşiktaş Messi'yi alıyor diye yazınca algı oluşuyor" demesi üzerine Şenol Güneş, "Söyledim. Başkan görüşmeye gidecek" diye espri yaptı.

Başkan Orman, bunun üzerine, "Bizim o ayarda oyuncularımız var. Oğuzhan çok önemli bir yıldız. Tolgay, Veli, Gökhan var. İsmail önemli bir çıkışta. Son maçlarda Necip'in performansından memnun kaldım. Kalecimiz Tolga üzerine koyarak gidiyor. Çok önemli yıldızlarımız var. Bir süre sonra Beşiktaşlı oyuncular çok büyük transfer paralarıyla, bizim ayarımızdaki Real Madrid, Barcelona gibi kulüplere gider" değerlendirmesinde bulundu.

ŞENOL GÜNEŞ: "ŞİKE YAPTIĞINA İNANSAYDIM BEŞİKTAŞ'A GELMEZDİM"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Şike yaptığına inansaydım Beşiktaş'a gelmezdim" dedi.

Aziz Yıldırım'a cevap vermesinin doğru olmayacağını dile getiren deneyimli teknik adam, "Benle ilgili bir şey yok. Hukuk ve adalet herkese lazım. Diğer konularda Aziz beye cevap vermem doğru olmaz. Şike yaptığına inansaydım Beşiktaş'a gelmezdim" diye konuştu.

Şenol Güneş, tesislerde yapılan yenileme ile ilgili, şunları söyledi:

"Ben sahanın içinde kalmak istiyorum. Saha dışında yönetim kurulu sürekli çalışıyor. Projeler olması gerekendi. Beşiktaş takımı son yıllarda hem yatırım yapıyor hem yenileniyor hem de yarışıyor. Bunlar kolay işler değil. Bunları da zor şartlarda yapıyor. Bunlar benim dışımda olan şeyler. Ben sadece çalışmak için ihtiyaçlarımı söylüyorum. Sağolsun başkanımızın da vizyonu ve gençliği var. Gerekenleri yapıyor."

Fikret Orman, Şenol Güneş, Ahmet Nur Çebi ve Metin Albayrak, toplantının ardından basın mensuplarına yenilenen tesisleri gezdirdi.