Galatasaray Benfica'yı devirdi!

Galatasaray, Devler Ligi'nde Benfica'yı ağırladı. Avrupa'da 10 maçtır galip gelemeyen Aslan, Portekizli rakibini devirerek kötü gidişe son verdi. UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 3. hafta maçında Galatasaray, kendi sahasında ağırladığı Portekiz'in Benfica takımını 2-1 mağlup etti.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 22 Ekim 2015, 04:36
Galatasaray Benfica’yı devirdi!

İÇİNDEKİLER

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Galatasaray ile Portekiz'in Benfica takımı arasında oynanan üçüncü hafta maçı sarı-kırmızılı ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Selçuk İnan (penaltıdan) ve 33. dakikada Lukas Podolski atarken, Benfica'nın tek golü 2'nci dakikada Nicolas Gaitan'dan geldi.

Müsabakanın henüz 2. dakikasında Gaitan'ın attığı golle 1-0 geri düşen Galatasaray, oyunun kontrolünü ele aldı. Rakip kaleye yüklenen sarı-kırmızılı ekip, 11 ve 15. dakikalarda gole yaklaşsa da aradığı beraberlik golünü bulamadı. Oyunu rakip yarı alana yıkıp, Yasin ile sol kanadı kullanan "Cim Bom", Selçuk'un 19. dakikadaki penaltıdan attığı golle skora denge getirdi. Oyun üstünlüğünü devam ettiren Galatasaray, savunma arkasına atılan toplarla gol aradı. Bu çabasının sonucunu 33. dakikada Podolski'nin ayağından gelen golle alan sarı-kırmızılılar, devre arasına 2-1 önde girdi.



Karşılaşmanın hemen başında skor üstünlüğünü yakalayan Portekiz temsilcisi, Galatasaray'ın baskılı oyunu karşısında kendi yarı alanına çekildi. Hücumda hızlı oyuncularını topla buluşturamayan konuk ekip, savunmada da Sneijder'in paslarına hareketlenen Yasin karşısında zor anlar yaşadı. Selçuk'un golüyle skor üstünlüğünü koruyamayan Benfica, hücumdaki etkisiz görüntüsünden sıyrılamadı ve pozisyona girmekte zorlandı. Savunmasında açıklar veren Benfica, Galatasaray'ın Podolski ile bulduğu 2. golle engel olamadı ve devre arasına geride gitti.

Yakaladığı skor avantajının etkisiyle ikinci yarıda daha çok kendi yarı sahasında bekleyen Galatasaray, kaptığı toplarla hızlı çıkmak istedi. Sneijder'in 49. dakikadaki şutunda direkten dönen topla gole yaklaşan sarı-kırmızılılar, daha sonra rakibinin baskısıyla karşılaştı. Özellikle Carole'un savunduğu kanattan atak geliştiren Benfica, karşısında kalesini kapatan ev sahibi ekip, yapılan değişikliklerle daha da direnç kazandı. Fizik gücü azalan konuk ekip karşısında oyuna denge getiren "Cim Bom", hücumda da etkili olmaya başladı. Ancak şutlarında kaleyi bulamayan sarı-kırmızılılar, savunmada ise gol yemedi ve mücadeleyi 2-1 kazandı.

İlk yarıda kaybettiği skor üstünlüğünü yeniden ele geçirmek için ikinci yarıya baskılı başlayan Benfica, üst üste bulduğu pozisyonlardan gol çıkaramadı. Özellikle sağ kanattan yüklenen Portekiz temsilcisi, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Yasin-Olcan değişikliğinden sonra istediği etkinliği gösteremedi. İyi savunma yapan rakibi karşısında pozisyon üretmekte zorlanan Lizbon ekibi, skoru değiştiremedi ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Gruptaki ilk galibiyetini alan Galatasaray, puanını 4'e yükseltirken, Benfica ise 6 puanda kaldı.