Efsane RVP'nin peşinde

Barcelona'nın efsane teknik direktörlerinden Johan Cruyff'ün, şimdiki teknik direktör Luis Enrique'ye Var Persie'yi telkin ettiği bildirildi. Cruyff, Van Persie'nin hem F.Bahçe'de hem de milli takımda az süre almasını da eleştiriyordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2015 Güncelleme 17 Ekim 2015, 01:58
Efsane RVP’nin peşinde

İÇİNDEKİLER

Barcelona'ya yakınlığı ile bilinen El Mundo Deportivo gazetesi geçtiğimiz günlerde Barcelona'nın Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin Van Persie'yi transfer etmek istediğini yazmıştı. Aynı gazete Barcelonalı yetkililerin Van Persie'yi Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti ile Amsterdam Arena'da yaptığı maçı izlediğini de belirtmişti. Barcelona'nın Van Persie tutkusundaki neden ise yeni yeni ortaya çıkıyor. Katalan ekibinin teknik direktörü Luis Enrique ile iyi bir iletişime sahip olan kulübün efsanelerinden Johan Cruyff'un Van Persie'nin transfer edilmesinin takım için yararlı olacağını söylediği belirtildi. Cruyff'un daha önce Van Persie'nin hem Fenerbahçe hem de Hollanda Milli Takımı'nda az süre almasını eleştirdiği de biliniyordu. Cruyff, Barça'ya ilk Şampiyonlar Ligi'ni kazandıran hocaydı.

FiNANSAL FAIR PLAY BARÇA'YI ZORLUYOR
EL Mundo Deportivo gazetesi, Fenerbahçe'nin yaz döneminde Van Persie için 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödediğini, takımda mutsuz olduğu iddia edilen oyuncu için Sarı-lacivertli kulübün daha yüksek bir rakam talep etmesinin mümkün olamayacağını yazmıştı. Barcelona, FFP kuralları ve kulübün banka borçları nedeniyle ara transfer dönemi için sadece 10 milyon Euro bütçe ayırabilecek. Bütçenin azlığı nedeniyle daha önce düşünülen birçok isimden de vazgeçildiği belirtilmişti.