Teşekkürler Kazakistan

Harika oynadılar. İlk galibiyetlerini alıp 5. oldular. Bizi de EURO 2016 için Fransa'ya yolladılar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 01:28
Teşekkürler Kazakistan

İÇİNDEKİLER

Dün gece Türk halkının gözü Konya'da kulakları Hollanda-Çek Cumhuriyeti ile Letonya-Kazakistan maçındaydı. Hollanda'dan üst üste Çek Cumhuriyeti'nin golleri gelirken, Türkiye-İzlanda ve Letonya-Kazakistan maçlarından gol sesi gelmiyordu. Bizim EURO 2016'ya gitmemiz için galibiyet yetmiyordu. Kazakistan'ın Letonya'yı deplasmanda yenmesi gerekiyordu. Üstelik umut bağladığımız Kazakistan'ın grupta henüz galibiyeti yoktu.

FARK BİLE OLABİLİRDİ...
İlk yarının 25. dakikasından itibaren oyunun tüm kontrolü Kazakistan'daydı. Rakip kalede adeta cirit atan Kazaklar bir türlü gol vuruşunu yapamayınca bizim de stresimiz artıyordu. Beklediğimiz gol 65. dakikada geldi. Islambey Kuat, düzgün bir vuruşla Kazakistan'ı öne geçiren golü attı. Bu dakikadan sonra da kapanmadılar ve 2. golü aradılar. Kalelerinde sadece 1 pozisyon gördüler ve 6 dakikalık uzatmalarda da da gol yemeyerek bizi Fransa'ya yolladılar.

İKİ ÜLKE AYNI ANDA SEVİNDİ
Maçın bitiş düdüğünde ilk galibeyitlerini alan Kazaklar'ın sevinci görülmeye değerdi. Ama tabii ki onlardan daha çok sevinen de vardı. O
da EURO 2016 vizesi alan Türkiye idi.

GECENİN KAHRAMANI İSLAMBEY
Kazakistan 65. dakikada İslambey'in ayağından golü bulunca haber Konya'ya ulaştı. Kaptan Arda da arkaşlarına 1-0 işareti yapıp 'yüklenin' dedi.