"Terim maç öncesi bana..."

Ünlü spor adamı Rıdvan Dilmen, İzlanda galibiyeti sonrası yaptığı analiz ile yine gündemi belirledi.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 14 Ekim 2015, 10:29
Terim maç öncesi bana...

İÇİNDEKİLER

Teknik olarak yorum yapmaktan çok tabloyu görmek lazım... Gün çift forvet, 4-4-2 yazılacak gün değil. Biz ilk 5 maçta 5 puandaydık, orada küme düştük. İkinci devre ise 5 maçta 13 puanla lider olduk. İlk devre yenildiğimiz herkesi yendik. Dolayısıyla bu çocuklara ne dersek helal olsun.
"KURA ÇEKİMİNE GİTMEYİN"
Çok teşekkür ederim hocamıza, sporcularımıza. Gitmemiz gerekiyordu, gitmemek için de çok çaba gösterdik ama son 5 maçta da bunu döndürmek için gerçekten çabaladık. Hafta başında Servet Yardımcı'yla telefonda görüştüm. "Çok yoğunuz, Prag'dan geldim, Konya'ya geçiyorum. UEFA toplantısına gideceğim, oradan da kura" dedi. Ben de "Kura çekimine gitmeyin" dedim.
"MUCİZE GEREKLİYDİ"
Az ama o kadar çok mucize gerekliydi ki. İspanya, Ukrayna'yı yenmeliydi. Orada da Ukrayna atacak gibi oynamıştı. Koşullar lehimize gelişti gibi gözüküyor ama bunun için önce kendimiz kazanmalıydık. Rakibimiz derken Ukrayna, Macaristan oldu rakibimiz. Çocuklar o kadar gergindi ki, bunu da anlamak lazım. Buralara kadar geldik, tesadüf değildir diye düşünüyordum, öyle de oldu.
"ŞANSINI KENDİN YARATIRSIN"
Fatih Terim'le maç öncesinde konuştuğumda "Hangisi daha iyi takım" diye sordum, "Kazaklar" dedi hoca. Hoca elemelerin başındaki form durumunu da çok geliştirdi. İlk İzlanda maçında hocayla birlikteydim, burada konsantrasyonu çok daha iyi durumda. İzlanda'nın Hollanda'yı yenmesi vs bizim lehimize gelişti, diğer sonuçlar da ama şansını kendin yaratırsın. Açıkçası çocuklar, İzlanda maçında kötü oynadı ama bu şans boşuna gelmedi.
"KÖTÜ BAŞLADI OLAĞANÜSTÜ BİTİRDİ"
Hollanda'yı yenmesen, Çekler'i deplasmanda yenmesen bu olmaz. Şansımızı biz kendimiz yarattık. Fatih hocamız kötü başladı, olağanüstü bitirdi. Yine de medyayla ilişkilerine daha farklı bakması lazım bence Fatih Terim'in... Bizim takımımızın bir parıltısı var. Artık gittik diye yazmıyorum bunu.
"GÖKHAN TÖRE'NİNKİ DE EMEK"
Biz Fransa'da acayip bir yerlere de gelebiliriz, biz finale kadar da gidebiliriz. Biz potansiyelliyiz. Bu süreçte bazı olaylar da yaşandı ama herkesin bu başarıda emeği var. Son maçta oyuna girip atılan Gökhan Töre'ninki de emek. Ömer kardeşimiz de gelsin. Sonuçta sporcu bunlar, karakterli çocuklar...

Allah gönüllerimize göre verdi. Yaz sezonu tatillerine bakıyorduk, artık kendimizi Fransa'ya göre ayarlıyoruz.