Şota'nın bileğini büken yok

Ersun Yanal'ın yerine göreve gelen Şota Arveladze şu ana kadar gösterdiği performansla camianın güvenini kazanmış durumda. Bordo-Mavililer, Gürcü teknik adamın gelişinin ardından çıktığı 12 maçta 8 galibiyet alırken, sadece iki kez mağlubiyet yaşadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2015 Güncelleme 07 Eylül 2015, 00:35
Şota’nın bileğini büken yok

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in ilk 3 haftasında 7 puan toplayarak taraftarlarını mutlu eden Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze'nin gösterdiği performans camiadan tam not almış durumda. Bordo-Mavililer, Ersun Yanal'ın yerine göreve gelen Gürcü hocanın yönetiminde yenilmesi çok zor bir takım haline geldi. Son olarak Rizespor'u hazırlık maçında 3-1 yenen bordo-mavililer, Gürcü teknik direktör yönetiminde çıktığı toplam 12 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik alırken, sadece 2 kez mağlup oldu. Süper Lig'de Bursaspor'u 1-0, Beşiktaş'ı (D) 2-1 yenen, Akhisar ile 2-2 berabere kalan Fırtına, iki yenilgisini Avrupa Ligi'nde 1-0'lık sonuçla Rabotnicki (D) ve hazırlık maçında pilot takımı 1461 Trabzon (0-2) karşısında aldı.

MAÇ BAŞINA 2'LİK GOL ORTALAMASI
Trabzonspor, Şota Arvelaze yönetiminde golcü kimliği ile de dikkatleri çekiyor. Bordo-Mavililer, 12 maçta 25 gol atarken, maç başına 2 gollük ortalama yakaladı. Trabzonspor bu dönemde kalesinde ise sadece 10 gol gördü. Üstelik Bordo-Mavililer'de yeni transfer Douglas henüz forma giymezken, Marko Marin takıma alışma sürecine. Ayrıca Mehmet Ekici de sakatlıktan yeni döndü.