Fenerbahçe işi ilk yarıda bitirdi!

Van Persie, Nani gibi dünya, Ozan Tufan gibi Türk yıldızları kadrosuna katarak yeni bir takım kuran F.Bahçe, sezonun açılış maçında Eskişehir'i konuk etti.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 15 Ağustos 2015, 00:12
Fenerbahçe işi ilk yarıda bitirdi!

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2015 sezonunun açılış maçında Fenerbahçe ile Eskişehirspor karşılaştı. Yeni teknik direktörü ve güçlenen kadrosuyla Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıkan 'Sarı Kanarya', Michael Skibbe'nin Eskişehirspor'unu 2-0 yenerek sezona galibiyetle başladı.

Eskişehirspor karşısında 45 dakika tempo yapmayan Fenerbahçe, uzatma bölümünde Mousa Sow ve Fernandao ile bulduğu peş peşe gollerle devreyi 2-0 önde tamamladı.

Geçen sezon 14 golle Fenerbahçe'nin en golcü oyuncusu olan Moussa Sow 45+1'de attığı kafa golüyle 2015-16 sezonunun ilk golüne imza attı ve sarı-lacivertlileri 1-0 öne geçirdi.

Ligin son gol kralı Fernandao da Fenerbahçe kariyerine golle başladı. Sow'un golünden 2 dakika sonra Diego'dan aldığı pasla ceza sahasına giren Brezilyalı golcü, çok sert vuruşla Kadıköy'ü 2. kez gol diye ayağa kaldırdı.

Eskişehirspor maçın 58. dakikasında Chausic'in gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Meireles'e sert faulü sonrası sarı kart görfen Sırp futbolcu, ardından topu yere vurarak hakem Fırat Aydınus'a tepki gösterince ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Causic bu sezon kırmızı kart gören ilk futbolcu oldu.

Fenerbahçe'nin Manchester United'dan transferi Robin Van Persie, 62. dakikada Fernandao'nun yerine oyuna girdi.