Bilic'le yolun sonuna gelindi

Beşiktaş yönetimi 2 haftada kaybedilen 4 puanın faturasını Bilic'e kesti. Uzun zamandır İngiltere'de takım arayan Hırvat teknik adam ile sezon sonu yollar ayrılacak. Adaylar arasında Lucescu ve Şenol Güneş var...

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2015, 10:13
Bilic’le yolun sonuna gelindi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş zirvenin 4 puan gerisinde kalırken, gözler teknik direktör Bilic'e çevrildi. Uzun zamandır sözleşmesi bir muamma olan Hırvat teknik adam ile yolların ligin bitimiyle ayrılacağı öğrenildi. Özellikle Avrupa Ligi'ndeki Club Brugge maçları sonrası Başkan Fikret Orman ve yönetimin hedefinde olan ama lig yarışı nedeniyle rafa kaldırılan kriz, G.Antep ve Akhisar maçlarıyla tekrar hortladı. Büyük bir mucize olmazsa zaten İngiltere'ye gitmek isteyen Bilic ile yollar 3 hafta sonra ayrılacak. B planını hazır tutan siyah-beyazlı yönetim F.Bahçe'nin de radarında olan eski hocası Lucescu ile Bursaspor'da başarılı bir sezon geçiren Şenol Güneş ile ilgileniyor.

'KÖTÜYÜZ, SUÇ BENİM'
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Akhisar deplasmanında bırakılan 2 puanı şu sözlerle değerlendirdi: "Büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz ama adil bir sonuç. 3 puan alacak kadar iyi oynamadık. İyi başladık iyi oynuyorduk ama baskıyı ve gerginliği kaldıramadık. Öyle bir halimiz vardı ki sanki golü maçın sonu dakikasında yemiş gibiydik. Motivasyonla ilgili sorunumuz yoktu. Psikolojik hazırlık noktasında eksiktik ve tüm sorumluluk bana ait." Hırvat çalıştırıcı şampiyonluk şansı içinse şunları söyledi: "Şansımız devam ediyor ama kötü bir durumdayız. Galatasaray'ı yenip, onların puan kaybetmesini bekleyeceğiz ama herşey G.Saray'ın elinde."

45 DAKİKA İYİ OLMAK YETMİYOR
Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Tolgay Arslan özeleştiri yaptı: "Maça iyi giremedik. Sanki biraz yorgunduk. Kendi hatamız, iyi oynamadık. İkinci devre biraz kendimize geldik ancak çok geç oldu. 45 dakika iyi oynamak bu ligde yetmiyor. Önümüzdeki 3 maçı almamız ve rakiplerimizin de puan kaybetmesi lazım. İnanıyorum ama çok da zor olduğunu biliyorum."

30 MAÇ SONRA BEŞİKTAŞ'I AVLADI
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Mehmet Akyüz, Süper Lig'de 30 hafta sonra attığı golle siyah-beyazlı taraftarı üzdü. Mehmet için "Bizde 2 sezon sıfır gol. Bu sezon toplam 1 gol ama bize gelince ilk dakikalarda"yorumları yapıldı. Mehmet maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Beşiktaş adına üzgünüm ama profesyonelim ve Akhisar forması giyiyorum. Galatasaray maçında da mücadele ettik ama nasip bu maçaymış. Ligde kalmak için 1 puan yetiyordu. Aldık, mutluyuz" dedi.

ATİBA İLE SONA GELİNDİ
Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Atiba'nın sözleşmesini uzatmak için yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini söyledi. Çebi, "İmzaları atmadan bu olaylar netlik kazanmıyor. Ama yolun sonuna geldik. Anlaşmaya çok yakınız" dedi. Atiba yıllık 1.5 milyon Euro garanti para istemiş, yönetim 1 milyon 100 bin Euro teklif edip beklemeye geçmişti. Çebi kaleci Petr Cech içinse "Gündemimizde değil" açıklamasını yaptı.