Dört dörtlük Aslan!

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Manisaspor'u Türk Telekom Arena'da 4-0 yenen Galatasaray yarı finaldeki yerini ilk maçtan ayırmış oldu.

Giriş Tarihi 03 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 03 Mart 2015, 23:00
Dört dörtlük Aslan!

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray, PTT 1. Lig ekibi Manisaspor ile karşılaştı. Türk Telekom Arena Stadı'ndaki karşılaşmayı 4-0 kazanan sarı-kırmızılılar turun kapısını sonuna kadar araladı. 2 penaltı kararı 1 de kırmızı kartın çıktığı maçta Cimbom'a farklı galibiyeti getiren goller Dzemaili, Emre Çolak (pen.) ve Pandev'den (2) geldi. Maçın 39. dakikasında penaltıya sebebiyet veren Manisasporlu Sercan Türkeri kırmızı kart gören isim oldu. Emre Çolak, 49. dakikada bir de penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, pazar günkü Fenerbahçe derbisini de düşünerek, sahaya yedek oyuncularını sürdü. Genç teknik adam Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Hamit Altıntop'u kadroya almadı.

GOLLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


İLK TEHLİKE MANİSASPOR'DAN
7. dakikada Hakan ile verkaç yaparak ceza sahasında savunmanın arkasında topla buluşan Oğuzhan'ın karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kalesinden çıkarak açıyı daraltan kaleci Sinan Bolat'ta kaldı.

TOP DİREKTE PATLADI
27. dakikada Yasin Öztekin'in ceza yayının sol tarafından çektiği şutta, meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü.

DZEMAİLİ SİFTAH YAPTI
34. dakikada Galatasaray öne geçti. Yasin Öztekin'in soldan ortasına, Dzemaili penaltı noktasının solunda gelişine yaptığı vuruşta sağ direğe çarpan top ağlara gitti: 1-0. Makedon golcü bu golle sarı-kırmızılı forma altındaki ilk gol sevincini yaşamış oldu.

PENALTI VE KIRMIZI KART
39. dakikada ceza sahasında Dzemaili, Muhammet'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi ve Manisasporlu futbolcuyu kırmızılı kartla oyundan ihraç etti.

EMRE ÇOLAK'TAN PANENKA PENALTISI

40. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Çolak, topu ağlarla buluşturarak takımı 2-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

PANDEV FARKI 3'E ÇIKARDI
Galatasaray, Goran Pandev'in 68. dakikadaki golüyle ile farkı üçe çıkarttı. Tarık Çamdal'ın altıpas üzerine pasına hatalı çıkış yapan Kaleci Bayram Olgun'un boşalttığı kaleye kaleye kafa vuruşunu yapan Pandev ile topu ağlara göndererek ve skoru 3-0'a getirdi.

KUPA GOLCÜSÜ SKORU BELİRLEDİ
Goran Pandev, 89. dakikadaki kafa golüyle kendisinin 2. Takımının 4. Golünü attı. Olcan Adın'ın sol kanattan ortasına kafa vuruşunu yapan Pandev kaleci Bayram'ı bir kez daha mağlup ederek maçın skorunu belirledi: 4-0