Ne çektin be Zülküf

Hollandalı, bir maçta 10 şutla rekor kırdı. Bombardımana uzun süre direnen Erciyesspor kalecisi Zülküf, 90+1'de pes etti.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2015, 09:06
Ne çektin be Zülküf

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, SAİ Kayseri Erciyesspor karşısında şut rekoru kırdı. Tecrübeli futbolcu, maç boyunca kaleye tam 10 şut çekti. Bunların 5'inde isabet sağladı. 82. dakikada ceza sahası dışından sağ ayağıyla mermi gibi gönderdiği top üst direkten dönen Sneijder, çabalarının karşılığını uzatma dakikalarında aldı. 90+1'de Zülküf'ten dönen şutunu yine kendisi tamamlayarak son vuruşunda topu filelerle buluşturdu. Sneijder'in çektiği 10 şut Süper Lig'de bu sezon bir maçta bir oyuncu tarafından kaleye çekilen en fazla şut olarak da kayıtlara geçti. Wesley ligin en çok şut çeken oyuncusu konumunu da sürdürdü (79 şut). Galatasaray, Hollandalı yıldızın Süper Lig'de gol attığı 16 maçı da galip bitirdi. Bu sezon 5 farklı maçta, geçen sezon 8 farklı maçta ve 2012-13 sezonunda ise 3 farklı maçta fileleri havalandıran Sneijder, toplamda 21 gol kaydetti.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Sneijder'i son düdükten önce oyundan alıp, taraftarlara alkışlattı, kendisi de sarılarak tebrik etti. Wesley, ligde bu sezonki gol sayısını 6'ya çıkarırken, kupada 2, Devler Ligi'nde de 1 kez fileleri havalandırdı. Bu arada Sneijder'e 1 kez geçit veren Erciyes kalecisi Zülküf, 1. ve 3. golde topu sektirdi. Chedjou'nun golünde de boşa çıktı.