Kartal liderliğini sürdürdü

Beşiktaş Süper Lig'deki üst üste 6. galibiyetini, Gekas önderliğindeki Akhisar Belediye karşısında aldı. Ege temsilcisini Cenk Tosun, Jose Sosa ve Gökhan Töre'nin golleriyle 3-1 mağlup eden "Kara Kartal" liderliğini sürdürdü

Giriş Tarihi 21 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 21 Aralık 2014, 21:35
Kartal liderliğini sürdürdü

İÇİNDEKİLER

STSL Süleyman Seba Sezonu'nun 14. haftasında Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş liderliğini korudu.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Cenk Tosun (24'), Jose Sosa (68') ve Gökhan Töre (90+3') golleriyle kazanan Slaven Bilic'in ekibi, Süper Lig'de üst üste 6. galibiyetini aldı ve puanını 32'ye çıkardı.

Akhisar Belediyespor'un tek golü Bilal Kısa'dan geldi.

CENK TOSUN GOL PERDESİNİ ARALADI

24. dakikada, siyah-beyazlı takım, Cenk Tosun'un golüyle öne geçti. Soldan kullanılan köşe vuruşunu, Akhisar Belediyespor savunması uzaklaştıramadı. Solda topla buluşan Olcay Şahan'ın, iki rakibinden şık çalımlarla sıyrıldıktan sonra ortaladığı meşin yuvarlağı, altıpas gerisinde Cenk Tosun kafa vuruşuyla filelere gönderdi: 1-0.

TOLGA ZANGİN ÇİZGİDEN ÇIKARDI

34. dakikada, ceza alanı içi sol çaprazda topla buluşan Güray Vural ortaladığı topa, arka direkte iyi yükselen Gekas'ın kafayla yaptığı vuruşta, kaleci Tolga Zengin son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

AKHİSAR BERABERLİĞE YAKLAŞTI

41. dakikada soldan ceza alanına giren Ntibazonkiza'nın sert şutunda, top kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

İlk yarının kalan bölümünde, iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve Beşiktaş devre arasına 1-0 önde girdi.

JOSE SOSA'NIN TÜRKİYE'DEKİ İLK GOLÜ GELDİ
Beşiktaş, Jose Sosa'nın 68. Dakikadaki harika frikik golüyle farkı ikiye çıkarttı. Ceza sahası dışı sol çaprazına yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Jose Sosa doğrudan kaleyi düşünüyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor. Arjantinli oyuncu böylece Süper Lig'deki ilk gol sevincini yaşamış oldu.

BİLAL'DEN JENERİKLİK GOL!
Akhisar Bld.Spor, 78. dakikada Bilal Kısa'nın yaklaşık 25 metreden attığı harika golle maçta farkı bire indirdi. Ceza yayı gerisinden topla buluşan Bilal sol ayağı ile çok sert vurduğu top kaleci Tolga Zengin'i çaresiz bıraktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.

SAKATLAR DÖNDÜ
Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen 6 futbolcu, Akhisar Belediyespor ile yapılan Spor Toto Süper Lig 14. hafta maçının 18 kişilik kadrosunda alındı. Siyah-beyazlılarda Gaziantepspor maçında sakatlanan ve Çaykur Rizespor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında forma giyemeyen golcü futbolcu Cenk Tosun, Akhisar Belediyespor karşısında sahaya ilk 11'de çıktı.

Sakatlıkları nedeniyle Gaziantepspor'la yapılan son lig maçında forma giyemeyen Veli Kavlak ile Ersan Gülüm de teknik direktör Slaven Bilic tarafından ilk 11'de görevlendirildi. Trabzonspor maçında ayak parmağında kırık oluşan, Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor karşılaşmalarında forma giyemeyen Demba Ba da 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Senegalli futbolcu ile sakatlıkları geçen kaleci Cenk Gönen ve Gökhan Töre de yedekler arasında yer aldı.

Taraftarlar maç öncesinde Demba Ba lehine tezahürat yapıp, Senegalli futbolcuyu tribünlere çağırdı. Demba Ba da tribünlere giderek, taraftarları selamladı.

CENK TOSUN FORVETTE
Forvet oyuncularının sakat olması nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor karşısında bu bölgede genç futbolcu Furkan Yaman'ı oynatmak zorunda kalan Bilic, Akhisar Belediyespor karşısında sakatlığı geçen Cenk Tosun'u ileri uçta görevlendirdi. Ersan Gülüm, Pedro Franco ile savunmanın göbeğinde oynarken, savunmanın solunda İsmail Köybaşı, sağında ise Serdar Kurtuluş forma giydi.

OĞUZHAN YEDEK
Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki son iki maçta sahaya ilk 11'de çıkan Oğuzhan Özyakup, Akhisar Belediyespor karşısında yedek soyundu. Orta alanı Kerim Frei, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Jose Sosa ve Olcay Şahan'dan oluşturan Bilic, kaleyi yine Tolga Zengin'e emanet etti. Demba Ba, Cenk Gönen, Gökhan Töre ve Oğuzhan Özyakup'un yanı sıra yedek kulübesinde Furkan Yaman, Uğur Boral ve Atınç Nukan oturdu.

BEŞİKTAŞ'TA 4 EKSİK
Beşiktaş'ta 4 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle Akhisar Belediyespor maçının kadrosuna alınmadı. Sakatlıkları süren Mustafa Pektemek, Ramon Motta, Tomas Sivok ve Necip Uysal, Akhisar Belediyespor karşısında takımlarını yalnız bıraktı.

TRİBÜNLER DOLMADI
Beşiktaş ile Akhisar Belediyespor arasında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada tribünler dolmadı. Toplam kapasitesi 17 bin 319 olan stadın, özellikle kale arkası tribünlerinde boşluklar göze çarparken, karşılaşmayı yaklaşık 8 bin sporsever izledi. 100 kadar Akhisar Belediyespor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.