TFF'den ALS hastalarına destek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığıyla ilgili farkındalığı artarmak amacıyla A Milli Futbol Takımı'nın Brezilya maçı öncesi ve sonrası çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 06 Kasım 2014, 18:45
TFF’den ALS hastalarına destek

İÇİNDEKİLER

A Milli Futbol Takımı'nın Brezilya ile yapacağı hazırlık karşılaşması öncesi ve sırasında ALS hastalığı konusunda farkındalığı artırmak için yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi.

TFF'nin Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel, eski milli futbolcular Rıdvan Dilmen ve Metin Tekin ile ALS hastalığıyla mücadele eden eski Trabzonsporlu futbolcu İsmail Gökçek katıldı.

Konuyla ilgili federasyon bünyesinde oluşturulan komitenin başkanlığını da üstlenen Servet Yardımcı, A Milli Futbol Takımı'nın 58 yıl sonra Brezilya ile karşı karşıya geleceğini hatırlatarak, "Bu önemli maçta ALS hastalığıyla ilgili bir farkındalık yaratmak istedik. Zaten ALS MNH Derneği'ne desteklerimiz devam ediyor" dedi.

Organizasyon çerçevesinde, denek üyeleriyle birlikte Brezilya Milli Takımı'nın antrenmanını ve maçı izleyeceklerini aktaran Yardımcı, "Maç öncesi orta alanda dev bir destek pankartı açılacak. Bu kampanya, 1 hafta süreyle internet sitemizde ve sosyal medya kanallarımızda devam edecek. Brezilya Milli Takımı'nın imzalı formalarını derneğe tahsis edeceğiz ve dernek yararına bizim vasıtamızla satışı yapılacak" ifadelerini kullandı.

- Terim: "Futboldan gelen hastaların sayısı artmaya başladı"


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İsmail Gökçek'in jübilesinde birlikte olduklarını hatırlatırken, İsmail Gökçek'in eşi Adalet Gökçek'e ve bu hastalık nedeniyle yaşamını yitiren eski milli futbolcu Sedat Balkanlı'nın eşine özverilerinden dolayı teşekkür etti.

Sedat Bakanlı'yı kendinin milli takıma çağırdığını aktaran Terim, "Hasta sayısı maalesef bir hayli artıyor ve bu hastalıkla ilgili onlar diğer insanlara da yardımcı olabilmek için inanılmaz derece çalışıyorlar. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biraz daha çaba göstermemiz gerekiyor. Futoldan gelen hasta arkadaşlarımızın sayısı da artmaya başladı. Yarın kimin ne olacağı belli değil. Bu konuda yardımlarımızı esirgememeliyiz. Bundan sonra ALS hastalığına bakışımız çok daha ciddi ve yardım yönünde olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Eski milli futbolculardan Metin Tekin de bu hastalığı ilk olarak Sedat Balkanlı'yla tanıdıklarını, ardından ise İsmail Gökçek'in geldiğini belirterek, "Hayatın içinde zaman zaman unutuyoruz ama bu hastalığa sürekli dikkat çekmemiz lazım" dedi. Rıdvan Dilmen ise "Görevimizi belki fazlasıyla yapamıyoruz. İsmail'in bu direnci, futbolun içinde olması çok önemli. Bu organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel de hastalıkla ilgili tüm dünyada gündem oluşturulmaya çalışıldığını dile getirerek, "Biz üzerimize düşenin ne olduğuna karar verip, elimizden geleni yapabilmek için buradayız. Bazen hastalıkların uzakta olduğunu zannediyoruz. Bize veya ailemizden biri o hastalığa yakalanmadıkça farkına varamıyoruz. Aslında hepimiz bu hastalığa adayız ve elimizden gelen gayreti gösterip destek olmalıyız" şeklinde konuştu.

- Gökçek ve eşi, konuklara hitap ettiler

ALS MNH Derneği Başkanlığını üstlenen ve ALS hastalığıyla mücadelesine devam eden eski Trabzonsporlu futbolcu İsmail Gökçek'in eşi Adalet Gökçek de yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Gökçek, "Çaresi yok. Biz ailelere düşen, yaşam kalitelerini yüksek tutabilmek. Bunu ne kadar başarabilirsek, ömürleri de o kadar uzun oluyor. Bu gerçekten bir zengin hastalığı. Her yönüyle çok külfetli. Desteği için TFF'ye çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bilgisayarındaki özel bir yazılım sayesinde, yazdıklarını sesli olarak konuklara aktaran İsmail Gökçek ise "Böyle bir organizasyona vesile oldukları için öncelikle TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e ve Fatih Terim hocama çok teşekkür ediyorum. Biz de dernek olarak bir yardım kampanyası başlattık ve bu kampanaya destek istiyoruz. Hastalığı gündeme getiren ve yanımızda olan herkese teşekkürler" ifadelerini kullandı.