Nedir bu 'Çek'tiğimiz!

A Milli Futbol Takımımız 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki ikinci maçından da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Çek Cumhuriyeti karşısında Umut Bulut'un golüyle öne geçen ay-yıldızlılarımızı yıkan goller Beşiktaşlı Sivok ve eski Konyasporlu Borek Dockal'dan geldi.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2014, 23:46
Nedir bu ’Çek’tiğimiz!

İÇİNDEKİLER

Avrupa Şampiyonası Eleme grubu serüvenine şok İzlanda yenilgisi ile başlayan A Milli Futbol Takımımız, gruptaki ilk iç saha maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaştı. Fatih Terim önderliğindeki ay yıldızlılarımız, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladığı rakibi karşısında 1-0 öne geçtiği karşılaşmada 2-1 mağlup ayrıldı.

MİLLİLER GRUPTA SON SIRADA

Gruptaki ikinci maçında da puanla tanışamayan Millilerimiz A Grubu'nun son geriledi. Letonya deplasmanından 3-0 galip ayrılan İzlanda çıkışını sürdürdü ve zirveye yerleşti. Kadıköy'den 3 puan çıkaran Çekler 6 puanla 2. sırada yer alırken, kendi sahasında Kazakistan'ı 3-1 mağlup eden Hollanda A Grubu'nda 3. sıraya yerleşti. Pazartesi günü ay yıldızlıları ağırlayacak Letonya, Kazakistan ile 1'er puanla dördüncü ve beşinci sırayı paylaştı.

UMUT BULUT'UN GOLÜNE SİVOK CEVAP VERDİ
Etkili hücum silahları; Burak Yılmaz, Hakan Çalhanoğlu ve Mustafa Pektemek'in yanı sıra Volkan Demirel, Ömer Toprak ve Kaan Ayhan gibi isimlerden yoksun sahaya çıkan ay yıldızlılar, maça etkili başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede gol arayan milliler, henüz 8. dakikada Umut Bulut'un kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra üzerine gelen Çek Cumhuriyeti karşısında savunmada zor anlar yaşayan milliler, Beşiktaş'ın Çek savunma oyuncusu Sivok'un 16. dakikada attığı kafa golüyle üstünlüğünü sürdüremedi. Golün şokunu üzerinden attıktan sonra 25. dakikanın ardından oyunda üstünlüğü yeniden eline alan Türkiye, Gökhan Töre, Arda Turan ve Umut Bulut ile rakip kalede yakaladığı önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

İSVEÇLİ HAKEMDEN SKANDAL PENALTI KARARI
Maçın 37. dakikasında Arda Turan'ın ceza alanı içinde yerde kalmasıyla penaltı bekleyen milliler, bu pozisyonda hakemin devam kararına tepki gösterdi. Karşılaşmanın son dakikalarında arka arkaya rakip kalede tehlikeli pozisyonlar bulan Türkiye, galibiyeti getirecek gole ulaşamadı ve ilk yarı 1-1 berabere sona erdi.

SON SÖZÜ BOREK SÖYLEDİ
Konuk ekip Çek Cumhuriyeti, maçın 58. dakikasında Borek Dockal'ın golüyle 2-1 öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Pavel Kaderabek ceza sahasına girer girmez verdiği pasta, penaltı noktası topla buluşur buluşmaz sol ayağı ile şutunu çeken Borek Dockal topu ağlara gönderdi. Takımını 2-1 öne geçiren Borek, bir dönem Torku Konyaspor forması da giymişti. Teknik direktör Fatih Terim, bu golün ardından oyuncu değişiklikleriyle oyunun seyrini değiştirmeye çalıştı. Olcay Şahan yerini Muhammet Demir'e, Gökhan Töre ise 68. dakikada yerini Olcan Adın'a bıraktı. Terim son oyuncu değişikliğini 78. dakikada Selçuk İnan'ın yerine Oğuzhan Özyakup'u alarak kullandı. Bu değişiklikler maçın skorunu değiştirmeye yetmedi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Çek Cumhuriyeti sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.