Bursaspor, Avrupa'ya veda etti!

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Bursaspor, 120 dakikası 0-0 berabere biten maçta Gürcü ekibi Chikhura'ya penaltı atışları sonucunda 4-1 mağlup oldu ve Avrupa defterini geçen sezon olduğu gibi yine çok erkenden kapadı

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2014, 22:51
Bursaspor, Avrupa’ya veda etti!

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanşında Bursaspor, Gürcistan'ın Chikhura Sachkhere takımına konuk oldu. Kendi sahasında oynadığı ilk maçta rakibi ile 0-0 berabere kalan yeşil-beyazlılar, Başkent Tiflis'teki Mikheil Meskhi Stadı'nda oynanan mücadelede de eşitliği bozmayı başaramayınca karşılaşma penaltılara gitti.

Yeşil-beyazlılarda ilk iki penaltıda topun başına geçen Şamil ve Civelli penaltı atışlarından faydalanamadı. Attığı 4 penaltıyıda gole çeviren Chikhura, karşılaşmayı 4-1 kazanarak tarihinde ilk kez 3. ön elemeye yükselmiş oldu

Bursaspor'da sakatlıkları bulunan Fernandao, Belluschi, Serdar Aziz, Emre Taşdemir ve Onurcan Piri bu karşılaşmada fprma giyemedi..

Geçen sezon Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sırbistan'ın Vojvodina takımına elenen Bursaspor, yine zayıf bir takım karşısında ecel terleri döktü.

Yeşil-beyazlıların tecrübeli teknik adamı Şenol Güneş karşılaşmaya, Harun Tekin, İbrahim Öztürk, Şener Özbayraklı, Aziz Behich, Renato Civelli, Volkan Şen, Ferhat Kiraz, Bekir Yılmaz, Şamil Cinaz, Bakaye Traore, Enes Ünal ilk 11'iyle çıktı.

Karşılaşmanın normal süresinde yeni transfer Bakaye Traore'nin etkili oyununa takım arkadaşlarının ayak uydurmamasına Gürcü ekibinin savunmadaki dikkati eklenince normal süre 0-0 berabere sonuçlandı ve maç uzadı.

Bursaspor'da Şener Özbayraklı, 90 ve 94. dakikalarda gördüğü iki sarı kartla kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Uzatma bölümünde de gol sesi çıkmayınca mücadele penaltılara taşındı.