En büyük Almanya!

Maracana Stadı'ndaki finalde Arjantin; Messi, Higuain ve Palacio ile müthiş fırsatları harcadı. 0-0 biten 90 dakikanın ardından oyuna ağırlığını koyan Almanya, 113. dakikada Mario Götze'nin harika golüyle Dünya Şampiyonu oldu

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 14 Temmuz 2014, 02:34
En büyük Almanya!

İÇİNDEKİLER

Lıneker yine haklı çıktı!.. Yine 11 kişi oynadı ve kazanan Almanya oldu... Finalde Arjantin'i uzatma dakikalarında Mario Götze'nin attığı golle yenen Panzerler, 2014 Dünya Kupası'nı havaya kaldırdı... 24 yıl sonra mutlu sona ulaşan Almanya tarihinde 4. kez dünya şampiyonu oldu.

28 yıl sonra finale çıkan Arjantin ise büyük hasrete yine son veremedi. Nefesleri kesen finale Tangocular iyi başladı. 4. dakikada Higuain ceza sahasına girdikten hemen sonra çaprazdan vurdu. Ancak top kaleye paralel olarak dışarı çıktı. 21. dakikada finalin kader anlarından birisi yaşandı. Toni Kroos'un büyük hatasında Neuer ile karşı karşıya kalan Higuain çok kötü vurdu.



HÖWEDES'İN KAFASI DİREKTE PATLADI

Almanya ilk etkili atağını 37. dakikada geliştirdi... Müller'in sol kanattan getirdiği topta Schürrle'nin sert şutunu kaleci Romero köşeden çıkardı. 43. dakikada Mesut şık bir hareketle rakibinden sıyrılıp Kroos'u gördü. Fakat Kroos'un müsait pozisyonda şutu Romero'nun kucağına gitti. İlk yarının son dakikasında Almanya golle burun buruna geldi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Höwedes'in yakın mesafeden kafa vuruşu direkten döndü.

MESSI KAÇIRDI, GÖTZE AFFETMEDİ

İkinci yarıya da Arjantin hızlı girdi... 47'de Messi mutlak pozisyonu harcadı. Beklenen gol gelmeyince maç uzatmaya gitti. 91. dakikada Schürrle vurdu, Romero kurtardı. 99. dakikada Palacio inanılmaz bir golü kaçırdı. 113. dakikada sahne alan Götze harika bir golle kupayı Almanya'ya getirdi.

ÜST ÜSTE 3. KEZ UZATMALI FİNAL!

Dünya Kupaları'nda son 3 finalde şampiyon uzatmada belli oldu. 2006'da Almanya'da düzenlenen kupada İtalya, Fransa'yı penaltılarla yenerek kupaya uzandı. 2010'da ise İspanya, Güney Afrika'daki turnuvada Hollanda'yı uzatmalarda 1-0 mağlup ederek büyük kupanın sahibi olmayı başarmıştı.

HiÇ YENiLMEDEN DÜNYA ŞAMPiYONU

Finalde Arjantin'i Götze'nin uzatma dakikalarında attığı golle deviren Almanya turnuvada hiç yenilmeden Dünya Şampiyonu oldu... Panzerler tarihinde ise 4. kez mutlu sona ulaşmayı başardı.

MESSI'NİN GÖZYAŞLARI

Nefesleri kesen finalin ardından Almanya'da sevinç, Arjantin'de ise hüzün vardı... Kuşkusuz Arjantin cephesinde, uzatmalarda gelen yenilgiye en çok üzülen isim Lionel Messi oldu... Kariyerindeki tek eksik olan Dünya Kupası'nı kaldırma şansını kılpayı kaçıran yıldız futbolcu, 120 dakikanın ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

SON 3 MAÇI DA BOŞ GEÇTİ

Maç boyunda beklenen futbolunu sergileyemeyer ve iki çok önemli gol pozisyonundan yararlanamayan Arjantinli süper yıldızı takım arkadaşları teselli etti. Grup maçlarını 4 golle geçen Messi ardından oynadığı 3 maçta da ağları sarsamadı.

YİNE HAKEM SKANDALI

Dünya Kupası'nda çoğu maçta hakem skandalı yaşanmıştı. Dünkü maçta da skandal eksik olmadı. Almanya ile Arjantin arasındaki final maçının ikinci yarısında Higuain uzun topta Alman ceza sahası içinde kaleci Neuer tarafından düşürüldü. Ancak, hakem Almanya lehine faul kararı verdi. Aguero bu karar sonrasında adeta çılgına döndü. Son maçta da skandal başroldeydi.